Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 19-08-2015 00:00   Güncelleme : 19-08-2015 00:00

ÇARŞI İÇİNİN GÖRÜNTÜSÜ BOZULUYOR

2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından canım ağaçlar kesilerek uygulanan

ÇARŞI İÇİNİN GÖRÜNTÜSÜ BOZULUYOR

2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından canım ağaçlar kesilerek uygulanan bir proje ile çarşı içine yeni bir düzen verilmişti. Ortada bir havuz iş yerlerinin önünde manolya ağaçları ve vatandaşların oturup istirahat edecekleri banklar.

 Akyazılı vatandaşlar bu duruma tam alıştılar derken son günlerde çarşı içinde bir takım yapılar oturtulmaya başladı.  İlk yapılan vatandaşların istirahat ederken oynamaları için satranç alanı. Bunu kim düşünmüşse güzel düşünmüş ve de çarşının görüntüsüne uygun düşmüş.

 Ancak daha sonra  tam ortaya konulan demliğe benzeyen çay ocağı hem projeye uymamış ve çarşı içinin estetiğini bozmuş. Bu durum başta esnaflar olmak üzere vatandaşların tepkisini almıştı.

 2 gün önce de havuzdan sonra  vatandaşların yürüyüş yolunu tam ortadan ikiye bölen ve yürüyüş yolunu oldukça daralmasına neden olan ne olduğu belli olmayan hiçbir estetiği olmayan adeta ucube denilecek nitelikte bir yapı tam orta yere konduruldu. Burada kim ne yapacak kimse bilmiyor. Çarşı içinden geçen herkesi rahatsız eden ve görüntüyü bozan mevcut yeni durum karşısında çarşı esnafı sesini yükseltmeye başladı. Konuştuğumuz bir çok vatandaş ta başkanımız bu duruma derhal müdahale etsin ve bu yakışıksız yapılar kaldırılarak görüntü kirliliğine son verilerek projenin aslına dönülsün dediler.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ