Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 27-07-2015 12:15   Güncelleme : 27-07-2015 12:15

AKYAZI FEN’DEN 2015 LYS’DE BÜYÜK BAŞARI

2015 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler SAKARYA’ daki liselerin

AKYAZI FEN’DEN 2015 LYS’DE BÜYÜK BAŞARI

2015 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler SAKARYA’ daki liselerin LYS başarılarına çevrildi. 2015 YGS’ nin dikkat çeken okulu Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi 2015 LYS’ de de tüm dikkatleri üzerinde topladı.

                  

Her Üç Öğrencisinden Biri Tıp’ta

2011-2012 öğretim yılında eğitim öğretime başlayan ve bu yıl ilk mezunlarını veren Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi 2015 YGS’ nin ardından 2015 LYS’ de de büyük bir başarıya imza attı. ÖSYM’nin 2015 yerleştirme sonuçlarına göre her üç öğrencisinden bir tanesi Tıp Fakültelerine yerleşen Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin mühendislik fakültelerine yerleşen öğrencileriyle de tüm dikkatleri üzerine çekti. Açıldığı yıl Türkiye geneli %1’lik dilimden öğrenci almayan ancak ilk mezunlarının %50’den fazlası 2015 YGS ve LYS ‘de %1’lik dilimde kendisine yer bulan Akyazı Fen Lisesi Sakarya’da akademik başarının çıtasını yükseltti.  

Türkiye’de pek az Fen Lisesinin yakalayabildiği % 40’lık tıp puanı elde etme ve öğrencilerinin %35 ini tıp fakültelerine yerleştirme başarısını ilk yılında yakalayan Akyazı Fen Lisesi marka okul olma yolunda dev bir adım atarken Sakarya’nın ve Akyazı’nın akademik başarısına da büyük katkı sağladı.               

Sürpriz Değil

Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü Mehmet Altıparmak  ilk mezunlarıyla elde ettikleri bu sonucun  okullarındaki ekip ruhu ve aile sıcaklığının bir neticesi olduğunu belirterek bu başarının gerçek mimarı fedakar öğretmenler başta olmak üzere idarecisinden hizmetlisine, öğrencisinden velisine emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.             

Açıklamasının devamında okullarını ve eğitim düzeylerini yakından tanımayanlar için sürpriz olarak nitelenebilecek bu sonucun kendileri için sürpriz olmadığını belirten Mehmet Altıparmak; “Bu sonuç  sene başı kurul tutanaklarında belirtmiş olduğumuz beklentinin ÖSYM’ tarafından teyidi olmuştur. Bu bakımdan bizim için sürpriz değildir. Bu sonuçla kendimiz adına akademik başarının alt sınırını belirlemiş olduk bundan sonra daha fazlası için çalışacağız. Üniversite yerleşme sonuçlarının öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor;  Bu başarıyı, başarımıza en az bizim kadar sevindiğine inandığım hayırseverimiz Saygıdeğer “Eyyup Amca’mıza ve fedakâr öğretmenlerimize armağan ediyorum” dedi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ