Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 22-07-2015 23:11   Güncelleme : 22-07-2015 23:11

ACELLE YAYLASI ŞENLİĞE HAZIR

24-25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde 27.si düzenlenecek olan Acelle Yayla

ACELLE YAYLASI ŞENLİĞE HAZIR

24-25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde 27.si düzenlenecek olan Acelle Yayla şenlikleri dolayısı ile  bozulan yayla yollarının tamir, bakım ve onarım işlemleri Akyazı Belediyesi Teknik ekipleri tarafından hızlı bir şekilde tamamlanıyor.

Çalışmalar Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Sakarya Milletvekili Ali İnci ve beraberindekilerle  birlikte yakından takip ediliyor.

Özellikle Marmara Bölgesinde Yayla Turizminin önemli duraklarından olan Acelle Yayla şenlikleri, bu yıl da çevre yurt dışından çevre il ve ilçelerden bir çok yayla sever vatandaşın katılımı ile mahalli sanatçıların programları 3 gün devam edecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak “Yaklaşan etkinlikler öncesinde yayla yollarında ekiplerimiz tamir bakım işlemlerine devam ediyor. Yayla içinden geçen dereler için  de ulaşım adına köprüler yapmaktayız. Vatandaşlarımızın daha rahat ulaşım sağlamalarını hedeflemekteyiz” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Akcan da konu ile ilgili olarak “ Binlerce vatandaşımızın teveccüh gösterdiği Acelle Yayla şenliklerinin bu yıl 27 cisi tertipleniyor. Dernek Başkanı Ahmet Acar ve Hanyatak Mahalle Muhtarımız Muharrem Duman başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz de Belediye olarak vatandaşlarımıza hizmet adına üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Şenlikler Akyazı’mızın tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Bu düşünce ile etkinliklere gereken önemi vermekteyiz. Yollarını ve yayla içindeki bazı bölgelerdeki yolları ve köprüleri yeniden inşa, tamir ve bakım işlemlerini Başkan Yardımcım Mehmet Çakmak ve Fen İşleri ekiplerimiz koordineli bir çalışma anlayışıyla gerçekleştirmekteler. Biz de yapılan çalışmaları, yayla turizmine Belediye Başkanlığı döneminde de önem veren ve şu an Sakarya Milletvekilimiz Ali İnci ile birlikte inceledik. Sayın Vekilimizin tecrübelerinden faydalandık ve faydalanıyoruz. Kendisine programını bize ayırdığı için teşekkür ediyoruz. Tüm yayla sevenleri de bu hafta sonu Acelle Yayla şenliklerine davet ediyorum” dedi.

Sakarya Milletvekili Ali İnci’de “Akyazı Belediye Başkanımız Hasan Akcan’a ve ekibine Ülke ve İl Turizmine  katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Son dönemin en önemli kazanç aracı Hizmet Sektörü bu da Turizm yatırımlarının artmasıyla olmaktadır. Bu bölgemiz de yayla turizmi için önemli bir bölgedir. Bu bölgelerimizde çok bakir alanlarımız mevcuttur. Sadece belediyelerimiz değil, yapılacak projeler ile yatırımcıların da bu bölgede güzel hizmetler yapacağına inancım tamdır. Bu güzelliklerin tanıtımını iyi yaparsak güzel yatırımların bu bölgemize gelmesini de sağlayabiliriz. Biz bu noktada elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ