Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 20-07-2015 00:15   Güncelleme : 20-07-2015 00:15

ORTAK BAYRAMLAŞMA YİNE BORSA’DA YAPILDI

Akyazı’nın en büyük üç sivil toplum kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odası,

ORTAK BAYRAMLAŞMA YİNE BORSA’DA YAPILDI

Akyazı’nın en büyük üç sivil toplum kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası tarafından geleneksel hale getirilen bayramlaşma yine bayramın ikinci günü ve yine Ticaret Borsası salonunda gerçekleşti.

KONUŞMALAR

Bayramlaşmanın açılış konuşmasını ev sahibi sıfatıyla Ticaret Borsası ve Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar yaptı. Bayraktar konuşmasında birlik ve beraberlikten söz etti ve inanan insanlar olarak bizler her zaman birbirimizi sevmeliyiz, birbirimize saygı duymalıyız ve birbirimize tahammül etmeliyiz dedi ve bayramlaşmaya katılanlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hasan Akcan’da konuşmasında birlik ve beraberlikten bahsetti ve Belediye olarak gerçekleştirmek istedikleri projelerle ilgili olarak bilgiler verdi.

Bayramlaşmada son konuşmayı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptı. Bayraktar, Türkiye’nin birliğe ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyledi ve biz üretiyoruz ve ürettiklerimizle bir taraftan 78 milyon insanımızı, ülkelerindeki savaş nedeniyle kaçıp bize sığınanları ve yaptığımız ihracatlarla da birçok insanı doyuruyoruz. Yaptığımız bu hizmet hem insan indinde hem de yüce mevlamızın indinde itibar görüyor dedi.

Bu yıl ki fındık rekoltesinin yüksek olduğuna dikkat çeken Bayraktar, geçen yıl üreticimizin sözümüzü dinlemesi sonucu fındık 15 liraya kadar yükseldi. Bu yıl da üreticilerimizin Birlik olarak yapacağımız açıklamaları ve uyarıları dikkat almaları gerekiyor. Böyle yapmaları halinde kazanan üreticimiz yani çiftçimiz olacaktır dedi.

Etrafımız adeta ateş gibi yanıyor. Hemen hemen her komşumuzda savaş ve huzursuzluk aldı başını gidiyor diyen Şemsi Bayraktar orada olanlar Allah göstermesin bizim ülkemizde yaşanıyor olsaydı halimiz harap olurdu. Çünkü bizim her hangi bir karışıklıkta gidecek ne bir komşumuz nede bir toprağımız var. Onun için hem birliğimizi ve beraberliğimizi hem de huzurumuzu asla bozmayalım dedi ve konuşmasını zaman geçirilmeden ve gecikmeye mahal bırakılmadan hükümetin kurulması gerektiğinin altını çizerek tamamladı.

Üç önemli sivil toplum kuruluşunun ortak olarak düzenledikleri bayramlaşma programına Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Belediye başkanı Hasan Akcan, Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, AKP İlçe Başkanı Fevzi Bora ve bazı siyasi parti temsilcileri, Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Belediye Meclis üyeleri,  Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş ve çok sayıda Mahalle Muhtarı, bazı İlçe Ziraat Odası başkanları ile meclis ve yönetim kurulu üyeleri, üç sivil toplum kuruluşunun meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaş katıldı.

Bayramlaşmada Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Ticaret Borsası Meclis başkanı Hüsamettin Şen ve Ziraat Odası ile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu başkanı Ali Şener Bayraktar ev sahipliği yaptı.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ