Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 24-05-2015 10:52   Güncelleme : 24-05-2015 10:52

MÜFTÜLÜK DİNİ-TARİHİ VE KÜLTÜREL YERLERE GEZİ DÜZENLEDİ

Mayıs ayı içerisinde yurt içinde dini, tarihi ve kültürel yerlere gezi düzenleme

MÜFTÜLÜK DİNİ-TARİHİ VE KÜLTÜREL YERLERE GEZİ DÜZENLEDİ

Mayıs ayı içerisinde yurt içinde dini, tarihi ve kültürel yerlere gezi düzenleme geleneğini bu yılda sürdüren Akyazı Müftülüğü bir program dahilinde Bolu, Ankara, Kilis, Şanlı Urfa, Mardin ve Konya İlleri ile Tarsus İlçesine düzenlediği geziye 54 Akyazılı katıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur’un başkanlığında biri bayan dört din görevlisinin katkı verdiği gezi 15 Mayıs günü başladı ve 19 Mayıs günü gece yarısı sona erdi.

Ziyarete katılanlar ilk olarak Bolu’da bulunan Hayrettin Tokadi Hazretlerini ziyaret ettiler. Geziye katılan Akyazılılar sırasıyla Kızılcıhamam da bulunan Ali Semerkant Hasretleri, Ankara’da Hacı Bayramı Veli Tarsus İlçesinde bulunan Ashab-ı Keyf ve Dalyan ile Hazreti Bilal’in makamı, Adana Ulu ve Sabancı camileri, Kilis İlinde bulunan Muhammed Bedevi ve Şeyh Mansur Simati ziyaretinin ardından Akyazı kafilesi geceyi Şanlı Urfa’da geçirdi. Sabahleyin kahvaltı sonrası kafile Mardin İline geçti. Mardin de Ulu ve Reyhaniye camilerinin gezilmesinin ardından Revaklı çarşı, Hatuniye Medresesi, Mardin Müzesi ve kalesinin ziyaretinden sonra kafile tekrar Şanlı Urfa’ya geri döndü. Geceyi  tekrar Urfa’da geçiren Akyazı kafilesi  Ş.Urfa da Hazreti İbrahim’in makamı, Balıklı göl ziyaretinin ardından Viranşehir’ geçildi. Burada da Hazreti Eyyüb, hanımı Rahime Hatunve Hazreti Elyesa kabrinin ziyaretinin ardından kafile bu defa Konya İline geçti. Gezi Konya Mevla Hazretlerinin ziyareti,  Alaaddin Cami ve Türbesinin ziyareti Kapı Camii ve Şemsi Tebrizi Hazretlerinin ziyaretinin ardından Akyazı’ya dönüşle son buldu.

Kafilenin Akyazı’ya dönüşünün ardından bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur, düzenlenen gezinin mükemmel bir gezi olduğunu söyledi ve katılanların tamamı geziden memnun kalmışlardır dedi ve bu tür tarihi ve dini gezilerin bundan sonra da süreceğini söyledi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ