Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 22-11-2014 20:08   Güncelleme : 22-11-2014 20:08

AKYAZILILARDAN GÜNGÖRSÜN'E VEFA ÖRNEĞİ

Akyazı insanında dostluk ve vefa her zaman ön plandadır. Birini sevdiler mi, o sevgi ilelebet devam eder.

AKYAZILILARDAN GÜNGÖRSÜN'E VEFA ÖRNEĞİ

Sakarya basınının duayeni, Sakarya Gazeteciler Cemiyetinin başkanı ve Yenigün gazetesinin kurucusu ve ölene kadar da sahibi olan merhum Necdet Güngörsün Akyazılıların gönüllerinde taht kurmuş isimlerden biri.

24 Temmuz 2007 de vefat eden merhum Necdet Güngörsün vefatından itibarın her yıl aynı tarihte kabri başında anılır, Kuran-ı Kerim okunur ve dualar yapılırdı. Kabri başında yapılacak olan anma bir gün öncesinden kurduğu gazeteden kamuoyuna duyurulur ve o duyuru üzerine de tüm sevenleri ertesi gün kabri başına gelerek yapılan anma programına katılır ve dualarını yapardı.

Bu yıl ki 24 Temmuz’da böyle bir duyuru yapılmadığı için Necdet Güngörsün'ün birçok seveni anma programı var mı yok mu diye ikilemde kaldığı için o anma programına katılamamıştı. Akyazılı sevenleri de katılamayanlar arasındaydı.

Bilgisizlikten kaynaklanan katılamayış nedeniyle Akyazı belediye eski başkanı Yaşar Yazıcı, kadim dostlarından iş adamı Hakkı Yeröz, Akyazı’da görev yapmakta olan gazeteciler Salim Özyılmaz, Kenan Certel, Alaattin Onur, Etem Acar ve Sezai Yolcuoğlu, beraberlerinde emekli din görevlileri Osman Aydın ve İbrahim Gümüş olduğu halde Adapazarı Aşağı Kirazca Mahallesindeki mezarlığa giderek kabri başında Kuran-ı Kerim okudular ve dualar yaptılar.

Akyazı Belediye eski başkanı Yaşar Yazıcı, Necdet Güngörsün bizlerin gönüllerinde taht kurmuş olan değerli dostumuzu bizim unutmamız asla söz konusu değildir. Geçte olsa bu yılda kabri başına gelip dualarımızı yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl ölüm gününde tekrar tüm sevenleri ile birlikte kabri başında buluşuruz dedi.

Can dostu gazeteci Salim Özyılmaz da bu yıl ki anma programı nasıl olduysa kimseye haber verilmeden uygulandı. Necdet Güngörsünü biz Akyazılıların unutması kesinlikle mümkün değildir. Unutturmak isteyenler olabilir ama başarılı olamazlar. Çünkü Necdet’in sevgisi bizim tam içimizdedir dedi ve anmaların kamuoyu ile paylaşılmasını istiyorum dedi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: https://www.facebook.com/video.php?v=590142301132410

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ