Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 27-10-2014 19:36   Güncelleme : 27-10-2014 19:36

VALİ COŞ’TAN AKYAZI ZİYARETİ

Sakarya valisi Hüseyin Avni Coş bu sabah saatlerinde ani bir ziyaret gerçekleştirdi.

VALİ COŞ’TAN AKYAZI ZİYARETİ

Vali Coş Akyazı’ya gelişinde Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı tarafından Kaymakamlık binası önünde  Kıbrıs gezisinden dönen ve Kaymakama teşekkür ziyareti için gelen gazilerle birlikte karşılandı.

Vali ve beraberindekiler doğrudan toplantı salonuna geçtiler.

Gazilere hoş geldiniz diyen Vali Coş  Kıbrıs barış harekatına katılan muharip Gazilerle bir süre sohbet etti ve onlara 40 yıl önceki anılarını anlattırdı.

Daha sonra Gazilerin Kıbrıs gezisi sırasında çekilen fotoğraflarını içeren bir slayt sunumu izlendi ve fotoğraflar üzerinde açıklamalar yapıldı.

Sunum sonrası gazilere hitabeden  Vali Coş şunları söyledi.

“Geçmişte Kıbrıs’taki soydaşlarımızın can ve mal güvenliğinin ve hürriyetlerinin sağlanması, demokrat,k haklarına kavuşmaları, insan hak ve hürriyetlerini tam anlamı ile kullanabilmeleri için yapılan barış harekatında hepiniz görev almışsınız. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizler de geçmişte bu görevi ifa ettiniz ve gazilik mertebesine eriştiğiniz O coğrafyayı, Ata yurdunu tekrar ziyaret edip oradaki soydaşlarımıza moral vermişiniz.  Bu nedenle hepinize teşekkür ediyoruz. Sizin şahsınızda bütün gazilerimizi muhabbetle selamlıyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu vesile ile şehitlerimizi de minnet ve şükranla anıyoruz. Alla’a emanet olun.”

Gaziler adına konuşan Mehmet Desteci de kendilerini savaştıkları topraklara gönderen Başta Vali Hüseyin Avni Coş olmak üzere Kaymakam Kamuran Mustafa ballı, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve SOYAD Vakfı mütevelli heyetine teşekkür ettiler.

 Vali Coş Kaymakam Kamuran Mustafa ballı ile birlikte Belediye’ye gitmek üzere Kaymakamlıktan ayrıldı. Belediye bahçesinde Belediye Başkanı Hasan Akcan ve yardımcıları tarafından karşılanan Vali belediye yerine Gazisüleyman Paşa camii önünde bekleyen vatandaşlarla birlikte oturup hal hatır sordu ve sohbet etti.

 Vali Coş daha sonra Sakarya’ya gitmek üzere Akyazı’dan ayrıldı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: https://www.facebook.com/video.php?v=575763512570289

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ