Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 24-10-2014 10:20   Güncelleme : 24-10-2014 10:20

BAYAN HAFIZLAR BELGELERİNİ TÖRENLE ALDILAR

İlçemiz Müftülüğüne bağlı Pazarköy Şehit Ömer Kız Kur’an Kursunda

BAYAN HAFIZLAR BELGELERİNİ TÖRENLE ALDILAR

Hafızlık Eğitimini tamamlayan 16 Öğrenci için Akyazı Müftülüğü 23 Ekim 2014 Perşembe günü saat 13.30 ‘da Akyazı Belediyesi Kapalı Spor Salonunda yapılan muhteşem İcazet Merasimi ile Hafızlarına Taç giydirdi.

Açılış töreni Akyazı Gazi Süleyman Paşa camii kayyımı Remzi Urkan hoca efendinin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını Akyazı ilçe müftüsü Mehmet Şenokur yaptı Okur konuşmasında kızlarını okutup hafız yapan tüm anne ve babaları huzurlarınızda tebrik ediyorum rabbim cümlesinden cümlemizden razı olsun.

Çok şükür artık kurslarımız beş yıldızlı oteller ayarında olup aynı zamanda da kaliteli ve yetenekli hocalarımızın sayesinde hafızlık eğitimlerimizi devam ettiriyoruz.

Bu programa katkı sağlayan anne ,baba hocalarımız ile din eğitimine katkı sağlayan hayır sever vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum.

Mutluyuz çünkü bu gün burada Efendimizin bizlere emanet ettiği Kuran-ı Kerimi ezberleyen hafızlarımıza icazetlerini teslim ediyoruz"Dedi.

İl müftüsü İlyas Serenli konuşmasında Kuran-ı Kerimi kıyamete kadar el üstünde tutacak olan değerli hafızlarımıza icazetlerini teslim etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

İlimizde 523 adet kuran kursu 700 hafız ve bunların çoğunluğu ise bayanlardan oluşan talebeler yetiştiriyoruz.

Ülkemizde 20 bin kursta yaklaşık bir milyon öğrencimiz hafızlık çalışmalarını devam ettirmektedir bu da geçmişte yaşadığımız tüm zorluklara rağmen kurslarımız açık tutarak Kuran-ı Kerimi elden ele dilden dile ayak tutarak inşallah kıyamete kadar başımızın tacı yapmaya devam edeceğiz.

Kuran okumak değil okuduğumuz kutsal kitabın emirlerini yerine getirerek Rabbimizin emirlerine uygun bir şekilde yaşam sürdürmektir.

Okuduğumuz Kuran kıyamette başımızın tacı olacak ve bize cennetin yolunu gösterecektir bu vesile ile bu gün bu programın yapılmasına vesile olan Hocalarımıza hafız kızlarımıza ve siz değerli ailelerine minnettarız Allah razı olsun " Dedi.

Konuşmaların ardından 16 hafızın katıldığı icazet töreninde ilçe müftüsü Şenokur İl müftüsü Serenli'ye çiçek takdim etti.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ