Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 21-09-2014 22:56   Güncelleme : 21-09-2014 22:56

KUZULUK’TA GERGİN BEKLEYİŞ

Büyük Şehir sınırları içine alındığı için Belediyesi kapatılan

KUZULUK’TA GERGİN BEKLEYİŞ

ve Akyazı Belediyesine bağlanarak mahalle haline dönüşen Kuzulukta sağlıksız içme suyu tepkisinin üzerinden günler geçmesine rağmen yetkililerden konuyla ilgili bir açıklamanın yapılmamış olması ve ses sedanın çıkmaması Mahalle halkını bir taraftan tedirgin ederken, bir diğer taraftan da kızgınlıkları doruk noktaya ulaşmış durumda.  Mahalle sakinleri bu durumu ve sessiz ve de gergin bekleyişi  bu sorun böyle devam eder ve bir tedbir alınmazsa bu sessizlik volkan gibi bir patlamayla bozulacak şeklinde yorumluyorlar.

BUGÜNE KADAR NELE OLDU

Akyazı Kuzuluk Mahalle sakinleri SASKİ’nin tertemiz içme suyu yerine suni gölet halinde iken içinde insan ve hayvanların öldüğü, daha sonra eski Kuzuluk Belediyesi tarafından çöp ve moloz dökülerek kapatılan her tarafından pislik akan bir yerde artezyen suyu çıkartarak arındırmadan, depoda bekletmeden, ilaçlamadan doğrudan ana şebekeye bağlaması ve temiz içme suyunun bozulması üzerine harekete geç en mahalle sakinleri, ilk olarak meseleyi ekinde çok sayıda imza olan bir dilekçeyi Büyükşehir, Akyazı Belediyesi ve SASKİ başta olmak üzere Valilik, Kaymakamlık Makamları ile Sakaryalı Parlamenterlere gönderdi ve temiz sularını geri istedi.

NUMUNE SU ALINDI

Şikayet dilekçesini alan SASKİ gönderdiği bir ekip vasıtasıyla Kuzuluk Ortaokulundan tahlil için numune su alıp götürdü. Bunun üzerine mahalle sakinleri numunenin üç aydan beri tatilde olduğu için açık olmayan ve çeşmelerinde ve borularında halen temiz suyun bulunduğu ortaokuldan değil, hemen karşısında bulunan kahvehanelerin birinden alınması gerektiğini söyleyerek numunenin alındığı yere karşı çıktılar.

MAHALLE SAKİNLERİ DE SUYU ANALİZ ETTİRDİ

SASKİ’nin numune alıp mahalle sakinlerine için diye direttiği sudan tahlil için numune alması üzerine mahalle sakinleri de aldıkları numune suyu alıp tahlil için İstanbul’a götürdüler ve tahlil ettirerek bu suyu bırakın içmeyi, bulaşık ve el yıkamada bile kullanılamaz çünkü içinde olmayan yok diye yazan bir rapor aldılar.

SES SEDA ÇIKMAYINCA BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Aradan geçen zamana rağmen dilekçelerine yetkililerden bir cevap alamayan Mahalle sakinleri bu defa artezyenin bulunduğu yerde toplanıp bir basın açıklaması yaptılar ve seslerini basın aracılığı ile kamuoyuna duyurmak istedi.

MİNİ BİR TOPLANTI

Konunun kamuoyuna yansımasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş Akyazı belediyesinde mini bir toplantı yaptılar ve bu toplantıya Kuzuluk eski belediye başkanı Bilal Soykan’da katıldı.

Sorulan Kuzulukta çeşmelerden su akmıyor mu sorusuna Bilal Soykan’ın akıyor. Bir sıkıntı yok şeklinde cevap verdiği öğrenilen toplantı sonunda Toçoğlu’nun o zaman Kuzuluklular ne istiyor diyerek toplantıyı sonlandırdığını öğrenen Mahalle sakinleri o toplantıya Bilal Soykan’ı değil, bizi davet etmeliydiler. Çeşmelerimizden su akmıyor iddiasında değiliz. Bizim iddiamız ve tek isteğimiz çeşmelerimizden temiz ve içilebilir nitelikte su akmasıdır diyerek yapılan toplantıya tepki gösterdiler.

SAĞLIK SORUNU BÜYÜYOR

Kirli ve pis su içmek zorunda bırakılan Kuzuluk Mahalle sakinlerinde baş gösteren ishal salgını, okullarında açılması ile birlikte öğrencilere de sıçradı ve sağlık ocağı öğrencilerin ishal şikayeti ile dolup taşmaya başladı.

Bu durumdan vatandaşlarla birlikte okul yönetimleri de rahatsızlık duymaya başladı ve sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiği üzerinde duruldu.

S ASKİ’NİN RAPORU

Uzun uğraşlardan ve çeaşitmli madde karışımlarından sonra SASKİ nihayetinde hazırlayabildiği bu su içilebilir şeklindeki raporu elde edince Bilal Soykan aracılığı ile o raporu basına ve dolayısıyla da kamuoyuna açıkladı.

MAHALLE HALKI RAPORU GEÇERSİZ SAYIYOR

Kuzuluk Mahalle sakinleri SASKİ’nin açıkladığı raporu geçersiz sayıyor. Onlar bizim yaptırdığımız rapor SASKİ için ne kadar geçersizse, onların yaptırdığı raporda bizim için o derece geçersizdir diyorlar ve hepimizin kabullenebileceği rapor için iki taraf birlikte Noter’e gitsin ve Noter’in alacağı numune suyla ilgili gelecek olan sonuca her iki taraf da tamam desin diyorlar.

TOÇOĞLU, AKCAN, KELEŞ VE SOYKAN’A TEPKİLİLER

Artezyen suyu içmeye zorlanan ve bu nedenle çeşmelerden akmakta olan suyu kullanamayan Kuzuluk mahalle sakinleri şikayetlerine ve sorunlarına bu güne kadar bir cevap vermeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e, başkanı olduğu ilçenin sınırları içinde olan Kuzuluk mahalle sakinlerinin sıkıntılarına ortak olmayan ve yanlarında yer almayan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’a ve de SASKİ’nin tanzim ettirdiği içinde içilebilirsu diye yazan raporu SASKİ’nin yerine aracı kurum gibi kendisinin basın meansuplarına servis eden, başkanlığı zamanında su sorunu dururken, milyon liralar harcama yaparak ortaokul binası ile futbol sahası yapan ve sorunun çözümünde yanlarında yer almayan Bilal Soykan’a hayli tepkililer.

TOÇOĞLU İLE KELEŞ’İ DAVET EDİYORLAR

Kuzuluk Mahalle sakinleri şu ana kadar kendilerine muhatap olmayan ve sorunun çözümü için girişimde bulunmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’i Kuzuluk’a davet ediyorlar. Mahalle sakinleri misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyleyerek,  onlara bize için diye dayatılan suyu ve o sudan yapılmış çayımızı ikram etmek istiyoruz diyorlar ve ziyaretin zaman geçirilmeden yapılmasını da istiyorlar.

BİZ SADECE TEMİZ SUYUMUZU GERİ İSTİYORUZ

Belediyemiz kapanmadan önce içtiğimiz tertemiz suyumuz nereyle gitti diye soran Kuzuluk Mahalle sakinleri bizim tek isteğimiz var o da temiz suyumuzun bize geri verilmesi. Bizim başka derdimiz yok, kimseyle de bir işimiz yok diyorlar

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ