Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 01-09-2014 13:40   Güncelleme : 01-09-2014 13:40

AKBALIK GÜREŞLERİ AĞASI İDRİS CAYMAZ ESKİ ŞAŞAALI GÜNLER YAKINDADIR

Bu yıl 52.yapılan Akyazı Akbalık Ayşecik yağlı pehlivan güreşlerinin

AKBALIK GÜREŞLERİ AĞASI İDRİS CAYMAZ ESKİ ŞAŞAALI GÜNLER YAKINDADIR

ağalığını da aslen Akyazı Taşburun mahallesinden olan ve Çorlu’da fabrikaları bulunan sevilen hem Akyazı’da hem de işyerlerinin bulunduğu Çorlu’da sevilen ve saygı gören İdris Caymaz aldı.

Sporun her dalını seven ve yıllardan beri de As Akyazı spor ve Taşburunspor başta olmak üzere birçok spor kulübüne de maddi destek sağlayan iş adamı İdris Caymaz, bu yıl 52.yapılan Akbalık güreşleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Tarihi Akbalık Ayşecik güreşleri malum neden yüzünden uzun bir süredir yapılmıyordu. Bu yıl tekrar yapılmaya başlanması Ata Sporumuz adına sevindirici olmuştur. Bende Akyazılı bir iş adamı olarak çorbada tuzum bulunsun diye ağalık görevini üstlendim. Allahın izniyle bundan sonra yapılacak olan güreşler uzun bir tarihe sahip olan ve tarihi Kırkpınar’dan sonra en görkemli güreşlerin yapıldığı Akbalık eski şaşalı günlerine dönecektir. Ben de güreşlerin eski seviyeye ulaşması için elimden gelen her şeyi yapacağım”

20 yıl aradan sonra yapılmaya başlanan güreşlere katılan sporcuların yaptıkları güreşler güreş severleri çok mutlu ettiğine bizzat şahit olduğunu söyleyen güreş ağası İdris Caymaz, önümüzdeki yıl yapılacak olan güreşlere daha çok güreşçi ve daha kalabalık izleyicinin katılması için Akyazı belediyesi ve Akbalık mahallesi halkı ile el ele vererek çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ