Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 19-08-2014 23:59   Güncelleme : 19-08-2014 23:59

AHIR KOKUSU MAHALLE HALKINI İSYAN ETTİRDİ

Akyazı Hasanbey Mahallesi'nde bazı vatandaşlar

AHIR KOKUSU MAHALLE HALKINI İSYAN ETTİRDİ

yıllardır çiftlik kokusuna maruz kaldıklarını iddia ederek  maske taktılar ve olayı protesto ettiier.

Akyazı'nın Hasanbey Mahallesi'nde, yıllardır çiftlik kokusuna maruz kalan halk; durumu yetkili makamlara şikayet etmelerine rağmen bir sonuç alamayınca ilginç bir yöntem uygulayarak maske takarak  protesto ettiler.

Protestocu halk , geçtiğimiz günlerde çiftliklerin yerleşim alanıyla iç içe olduğu sebebiyle ruhsatlarının ellerinden alınması için Akyazı Belediyesi'ne ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet dilekçesini sundular.

 

Mahalle halkından olan ve kokunun en çok yayıldığı bölgelerden birinde oturan hane sahibi Dursun Ali Sarıca, "Kapılarımızı açamıyoruz, daha önce defalarca yetkililere şikayetlerimizi sunduk. Ben dahil başka komşularımız da şikayetlerini sundu. Bu çiftliklerin ruhsatları, verildiği tarihte Koku Yönetmeliği ve yerleşim yerlerine uzaklık mesafeleri kurallarına aykırı olmasına rağmen kanunsuz bir şekilde verildi. Dedi.

Ben ve ailem dahil yıllardır bu kokuya maruz bırakılıyoruz  diyen Sarıca  akşamları balkona çıkıp eşiyle dostuyla muhabbet edemeyen, sıcak havalarda camlarını açamayan  bizler sorunumuzu çözecek yetkili arıyoruz.  Dedi.  Arıca sözlerini kimsenin ekmeğine karışmak gibi bir derdimiz yok. Ancak bu durum insan haklarına aykırıdır. Bu kokunun insan vücuduna vermiş olduğu zararın farkında olmayan vatandaşlarımız var. Onlardan da bu olayın peşini bırakmamalarını rica ediyorum." Diyerek tamamladı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ