Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 15-08-2014 19:20   Güncelleme : 15-08-2014 19:20

AKYAZI BELEDİYESİ 200 ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRDİ.

Akyazı Belediyesinin geleneksel olarak düzenlemekte olduğu sünnet şöleninin 25. si bugün yapıldı.

AKYAZI BELEDİYESİ 200 ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRDİ.

Sabahın erken saatlerinde çocuklar düzenlenen konvoyla sehir turu attılar. Saat 09.30 da Atatürk Kapalı spor salonunun bahçesine gelen çocuklar ve velileri kendilerine ayrılan yerlerine oturdular.

Protokolün de yerini almasıyla programa geçildi. Programda ilk olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi mehteran bölüğü tarafından bir konser verildi.

Baraka Camii müezzini Kadir Kurtoğlu ve merkez Yeni Camii imam Hatibi İsmail Kılıç tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Belediye Başkanı Hasan Akcan bu şölenleri başlatan ve devam ettiren eski belediye başkanları Recep Yıldırım ve Yaşar Yazıcı’ya teşekkür ettikten sonra  bu güzel hizmet biz var olduğumuz sürece de devam edecek. Dedi.

Akcan sünnet bizim toplumumuzda ayrı bir değeri ve anlamı olan bir olgudur, büyüklerimiz der ki erkek çocuğun yaşamında 3 evre vardır. Bunlar sünnet olmak, askerlik yapmak ve evlenip yuva kurmaktır. Allah bu anne babalara birincisini yaşattı. İnşallah 2.si ve 3.sünü de yaşatır temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Daha sonra söz alan Hendek Kaymakamı, Akyazı Kaymakam vekili Mustafa Ayhan da konuşmasında Akyazı Belediyesinin düzenlemiş olduğu hayırlı bir gün olan sünnet şöleninde sizlerle birlikte bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Son yıllarda belediyelerimizin sosyal etkinlik adına bu tür faaliyetleri düzenlemesini yerinde buluyoruz ve destekliyoruz dedi.

Topluca çektirilen şünnet resminin ardından çocukların sünnetine geçildi. Kayır sırasına göre yapılan sünnette Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Kaymakam Mustafa Ayhan ilk çocuklara kirvelik yaparak  geçmiş olsun dediler ve hediyelerini verdiler.

Sünnet olan 200 çocuğa Bakkallar ve kavaflar odası Başkanı İsmet Öztürk tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Öğle saatlerinde çocuklar ve yakınlarına yemek ikramı yapıldı. 200 çocuğun Sünnet edildiği şölen akşam saatlerinde sona erdi.

Toplu sünnet şölenine İlçe kaymakamının yerine vekaleten Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, İlçe Emniyet Müdürü Mde urat Bal, Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, çocukların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 (Resim Galerisi)

  (Video)

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ