Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

KARAOĞLAN’IN CİHANIMI ANKARA KOŞUSUNU KAZANDI

AKP İlçe eski başkanı ve Keramali Turizm sahibi Osman Karaoğlan’ın Cihanım isimli atı geçen hafta cumartesi günü Ankara’da koşulan Ankara Valiliği koşusunu

KARAOĞLAN’IN CİHANIMI ANKARA KOŞUSUNU KAZANDI

rakiplerine fark atarak birinci tamamladı ve kupayı alarak Akyazı’ya dönmesi Akyazı’da büyük sevinç ve mutluluk yarattı.

Bu yıl ki Gazi koşusunu kıl payı yarışçılık tabiri ile burun farkı ile kaçıran ve 4.olan Osman Karaoğlan’ın atı Cihanım jokey Selim Kaya ile Ankara Valiliği koşusunda Gazi koşusundaki rakiplerinin tamamını geçerek birinci gelmesi ve rakiplerine uzak ara geçmesi at sahibi ve Akyazılıları mutlu eden bir başka husustu.

Cihanım’ın sahibi Osman Karaoğlan Gazi koşusunda atına Uğur Polat isimli jokey’in, Ankara Valiliği koşusunda ise ünlü jokey Selim Kaya’nın bindiğine dikkat çekerek, cumartesi günkü yarışta bizi Gazi koşusunda geçen tüm atları uzak ara geride bıraktık buda jokey’in ustalığını gösteriyor dedi.

Gazi koşusunda olduğu gibi Ankara koşusunun da yılda bir kez koşulduğunu ve Türkiye’nin en büyük ikinci kupa yarışı olduğunu söyleyen Osman Karaoğlan, mesafenin de 2 bin 800 metre olduğuna dikkat çekerek, Allahın izniyle Cihanımla daha çok yarışlar kazanacağız ve Akyazılı hemşehrilerimizi mutlu edeceğiz dedi.

Cihanım Akyazı’nın Bızkıdere Köyü’ndeki Mustafa Ağığrlara ait çiftlikte yetişti. Burada 14 ay eğitim alıp, bakılıp ve beslenmesinin ardından Veliefendiye gitti ve burada da Antrenör Sabri Bektaş’ın nezaretinde ünlü ve büyük yarışlara hazırlandı.

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı