Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 23-07-2014 20:30   Güncelleme : 23-07-2014 20:30

S.A.B.A.H. DERNEĞİNDEN İFTARLI BELGE TÖRENİ

Faaliyetlerini Akyazı’da sürdüren ve Sakarya’nın ilk ve tek gönüllü

S.A.B.A.H. DERNEĞİNDEN İFTARLI BELGE TÖRENİ

afet bilinçlendirme ve arama kurtarma S.A.B.A.H. Derneği üyeleri bundan bir süre katıldıkları Arama kurtarma ve ilk yardım seminerinin belgelerini düzenlenen iftar yemeğinde aldılar.

 Adapazarı Arya Otelinde verilen ve Vali Yardımcısı  Hikmet Çetin ve eşi ile Akyazı Sağlık Müdürü Gülşah Yılmaz’ın da katıldığı iftar yemeği öncesinde söz alan Dernek Başkanı İlhan Durgut derneğin kuruluş amacını, bu güne kadar yaptıkları çalışmaları, katıldıkları eğitimleri sinevizyon desteğinde anlattı.

Başkan İlhan Durgut dernek olarak bu güne kadar 6500 ilk, orta ve lise öğrencisine deprem eğitimi vererek  korunma önlemlerini yaptırdıkları tatbikatlarla gösterdiklerini söyledi. Üyelerinin giderek arttığını söyleyen Durgut toplumun birer parçası olarak her ferde ulaşmak suretiyle her kesi afetlere karşı hazır hale getirmek istediklerini söyledi.

 Daha sonra söz alan Vali Muavini Hikmet Çetin ülkemizin yüzde 90 ının afetlerle karşı karşıya olduğu ve olacağı bir ülkede yaşamaktayız. Afet kaçınılmaz olduğu için de afetleri en az zararla kurtulmak için bir çok çalışma yapılıyor. Bu çalışmaları yapmak üzere devletimiz tarafından kurulmuş teşkilatlar var.  Yaşadığımız 1999 Marmara depreminde maalesef devlet olarak sınıfta kaldık. Can ve mal kayıplarımız çok oldu. Yaşadığımız bu acı olaydan bir takım dersler aldık. Artık depremle birlikte yaşamayı öğrenmek ve çevremizdeki her kese öğretmek durumundayız dedi.

Vali Muavini Çetin S.A.B.A.H. Derneği başkan ve yöneticilerini küçük te olsa yaptığı bu örnek çalışmalardan dolayı kutluyorum. Tebrik ediyorum dedi.

 Daha sonra da dernek üyelerine belgelerini verdi.

Topluca açılan iftar sonrasında çaylar yudumlanırken  tatlı bir sohbet yapma imkanı da buldular.


 

 

 

 

  

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ