Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

ATSO+SGK AKYAZI’DA GİRİŞİMCİLİK KURSU AÇIYOR

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası

ATSO+SGK AKYAZI’DA GİRİŞİMCİLİK KURSU AÇIYOR

(ATSO) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü işbirliği ile kadınlara yönelik Akyazı’da girişimcilik kursu açılmasına ilişkin ilk görüşmeler yapıldı ve olumlu sonuç çıktı.

SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu Akyazı’ya gelerek ATSO Başkanı Şinasi Bayraektar8’ı makamında ziyaret etti ve kadınlara yönelik girişimcilik kursu ile ilgili olarak bir görüşme yaptı. Görüşme sırasında konuşan Canbasoğlu, açılacak olan kurs 11 gün sürecek ve bu süre içinde kadınlarımızın girişimciliğini artırıcı bilgiler verilecek ve kadınlarımızın sosyal hayatta daha fazla girişimci olmaları sağlanacak dedi.

Akyazı’da açmayı planladıkları kursla ilgili olarak Ticaret ve Sanayi Odasından destek istediklerini ve istedikleri desteği fazlasıyla aldıklarını söyleyen SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, ATSO Başkanımız Sayın Şinasi Bayraktar bu projemizin önemli olduğunu belirtti ve Akyazılı kadınların girişimciliklerinin arttırılmasına yönelik açılacak kursla ilgili olarak her türlü desteği vereceğini söylemesi beni ziyadesiyle mutlu etti dedi.

İl Müdürü Canbasoğlu, kursun açılabilmesi için en az 25 kadın girişimcinin müracaat etmesi gerektiğini söyledi ve bahse konu olan kadınlara yönelik projeyi KOSGEP ile İŞ-KUR’un da desteklediğini belirtti.

ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar’da SGK İl Müdürü Sayın Canbasoğlu tarafından sunulan kadınlarımızın girişimciliğine yönelik projenin güzel bir proje olduğunu söyledi ve bu projenin Akyazı’da hayata geçmesi için ATSO olarak üzerimize düşen görev ne ise onu fazlasıyla yapmaya hazırız dedi.

Bahse konu proje ile kadınların da girişimcilik alanında seslerini daha fazla duyurma şansını yakaladıklarını söyleyen Bayraktar, bu projeye destek vermeleri gerektiğinin de altını çizdi.

GİRİŞİMCİLERE KREDİ TEMİNİ

Kursa katılan kadın girişimcilere KOSGEP tarafından kredi temin edilecek. 5 kadının bir araya gelerek şirket kurup girişimciliklerini başlatmaları halinde ise KOSGEP vereceği kredinin haricinde 500 bin Tl. de hibe kredi daha verecek.

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı