Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 12-03-2024 17:58

AKYAZI İMAMHATİP ORTA OKULUNDAN İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF’E ANMA PROGRAMI

​​​​​​​Mehmet Akif ve İstiklal Marşımızın TBMM’sinde kabul edilişi Akyazı’da düzenlenen programda anıldı.

AKYAZI İMAMHATİP ORTA OKULUNDAN İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF’E  ANMA PROGRAMI

Mehmet Akif ve İstiklal Marşımızın TBMM’sinde kabul edilişi Akyazı’da düzenlenen programda anıldı.

 Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi salonunda Akyazı İmam Hatip Ortaokulunca  düzenlenen ve  Okulun Türkçe Öğretmeni  Polat Tosun’un mükemmel sunumu ile gerçekleşen anma programı Saygı duruşu ve Konuralp Anadolu Lisesi korosunca okunan  İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Bir öğrencinin Kuran-kerim tilavetinin ardından Okul Müdürü Muammer Yücel günün anlam ve öğrenimini belirten konuşmasını yaptı.

Daha sonra İlçe Kaymakamı  Mustafa İkbal Eşki  Mehmet  Akif Ersoy’un kişiliği hakkında ayrıntılı bir konuşma  yaparak salondaki öğrencilere  seslenerek bu ülkeyi  gelecekte sizler yöneteceksiniz. Ancak çok çalışarak başarılı birer fert olmalısınız. Bu ülkeyi kuranlara, bu ülke için canlarını feda eden şehitlerimize bu şekilde layık olmalısınız. Dedi.

Konuşmaların ardından  kurtuluş savaşlarını içeren bir sinevizyon gösterisine yer verildi.

Daha sonra da Okulun Türkçe öğretmeni Hilal Tuba tarafından hazırlanan ve öğrenciler tarafından sunulan  İstiklal Marşı Oratoryosu  izlendi.

Daha sonra da Okullar arasında İlçe düzeyinde yapılan  İstiklal Marşı yarışmasında dereceye giren   tamamı  okundu.  Ardından  günün anlam ve önemini belirten ve Mehmet Akif’in sevdiği şiirler okundu.

Programda Geçtiğimiz günlerde Orta okul ve liseler arasında yapılan yarışmada istiklal Marşının 10 kıtasını okuyan be ilçe birinciliğini kazanan ve İstiklal Marşını en güzel bir şekilde seslendirerek ilçe birincisi olan Konuralp Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni  Özge Kaplan ve öğrencilerine Ödülleri Kaymakam Mustafa İkbal Eşki ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Öztürk tarafından verildi.  

Akyazı İmam Hatip Orta okulunun hazırlayıp başarı ile sunduğu program Okulun öğretmen ve Öğrencilerinden oluşan Tasaffuf  müziği korosunun sunduğu eserlerin seslendirmesi ile  sona erdi.

Program çıkışında davetliler Sosyal Gelişim Merkezi salonunda hazırlanan Mehmet Akif ve İstiklal Marşı konulu resim sergisini gezdiler.  

 

 
Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı