Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 30-08-2022 23:15   Güncelleme : 30-08-2022 23:25

AKYAZI’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

​​​​​​​Düşmana son ve öldürücü darbenin vurulduğu  30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da törenle kutlandı.

AKYAZI’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Düşmana son ve öldürücü darbenin vurulduğu  30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde yapılan kutlama töreni İlçe Kaymakamı Yakup Güney ve Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın anıta çelenk koyması  ile başladı.

Ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos kutlama mesajının okunmasının ardından İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aksoy Ağtürk günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Binbaşı Ağtürk etkili  konuşmasında şunları söyledi. “Bu zafer Ulu önder Atatürk’ün sevk ve idaresinde kazandığı kahramanlık destanı,Çanakkale’de sergilenmiş kahramanlıkların devamıdır.  30 Ağustos, gelişmişlik, çağdaşlık, laiklik ve hukuk devleti olmak demektir.  Bu zaferle sadece düşman topraklardan defedilmemiştir. Kurtuluş Savaşı ile her şeyi becerebileceğini gören Anadolu Halkının Ata’sının önderliğinde fabrikalaşması, tarım alanlarını bilimsel yöntemlerle ekmesi, Halkın kandi kendini yönetmesi, en önemlisi analarımızı ve kız kardeşlerimize seçme ve seçilme haklarının verilerek erkeklerle aynı şartlarda  yaşaması demektir.  30 Ağustos emperyalist devletlere atılan bi şamar, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım dediği bir zaferdir.  Dünyada hiçbir devlete nasip olmamış Atatürk gibi bir liderin temellerini halkı ile birlikte attığı  müreffeh ve çağdaş bir ülkede yaşadığımız için O’na ne kadar minnettar kalsak azdır.  Nene hatun düşmanla savaşmak için evinden çıktığında  kendisine senin beben var denildiğinde  bebe anasız büyür ama Vatansız büyüyemez diyerek savaşa gitmiştir. İşte 30 Ağustos günü  büyük zafer vatansever Türk kadınının evlatlarına aşıladığı vatan sevgisi ruhu ile kazanılmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk nutukta  biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk Milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur demek suretiyle omuz omuza bu zaferi kazanmıştır. Tarih şunu göstermiştir Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Buna en güzel örnek Can Azerbeycan’ın işgal edilmiş Karabağ topraklarında iki devlet bir millet şiarı ile hareket edilerek Şuşa’da, Laçin’de  yeniden Türk Bayrağını dalgalandırılmasıdır. Atalarımızın bize aşıladığı vatan sevgisi ve taa Orta Asya’dan itibaren genlerimizde var olan bağımsız yaşama duygusu sonsuza dek   devam edecek hiçbir güç de buna engel olamayacaktır.

Ne Mutlu Türk’üm diyene”

Jandarma Komutanını Binbaşı Aksoy Ağtürk’ün alkışlanan konuşmasının ardından Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Burcu Sağlam tarafından okunan günün anlamını belirten şiirin okunması ile Anıt önündeki tören sona erdi.

Daha sonra İlçe Kaymakamı Yakup Güney  ve Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan Kaymakamlıkta tebrikleri kabul ettİ.

Akyazı'daki Zafer Bayramı törenlerine Kaymakam Yakup Güney, Belediye Başkanı Bilal Soykan, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan ve Jandarma Komutanı Binbaşı Aksoy Ağtürk olmak üzere Siyasi Partilerin İlçedeki başkan ve yöneticileri, Gaziler, Daire Müdürleri, Jandarma teşkilatı ve daire müdür ve memurları ile Milli Eğitim teşkilatı  katıldı.

 

 

 

 

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı