Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

11 AYIN SULTANI RAMAZAN AYI BAŞLADI

11 ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan başladı.

11 AYIN SULTANI RAMAZAN AYI BAŞLADI

Akyazı’da yaklaşık 17 saat oruç tutulacak.
Bu akşam ilk teravih namazı kılındı. Ramazanın ilk teravih namazında camiler doldu taştı. İlk sahura kalkış da bu sabah. İmsak saati 03.22

 İslamalemi, Ramazan ayının son sahuruna 6 Ağustos Perşembe günü kalkılacak.  Kadir Gecesi 3 Ağustos Cumartesi günü

Ramazan Bayramı ise 8-9-10 Ağustos Cumartesi-Pazar ve Pazartesi günleri.
 

Bu yıl Ramazan ayı sadaka-ı fıtır miktarının da belirlendiğini ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sadaka-ı fıtırın kişi başına en az 10 lira olarak belirlendi.

  “Ramazan ayı gönüllerimizin coştuğu, teravih, oruç, iftar, sahur, zekat, fitre ve sadakalarla bambaşka bir maneviyatın yaşandığı, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğu, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna bir aydır.
“Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi Ramazan ikliminde, geçmişimizi muhasebe ederek, kendimizi kötülüklerden ve haramlardan uzak tutarak değerlendirelim. Yapacağımız hayır ve ibadetlerle Allah’ın rızasını kazanmaya, iyi ve güzel davranışlarımızı arttırarak, geçici ve kötü şeyleri de terk ederek on bir ayın geride bıraktığı manevi kirleri temizlemeye çalışalım. Oruçlarımızı her türlü haramdan, kötü söz ve davranışlardan bizleri koruyucu bir kalkan kılalım. Oruç tutmak, iman etmenin, ibadet etmenin ve kullukta bulunmanın doruk noktasını ifade eder. Yüce Allah insana birçok nimet vermiş, buna istinaden ona kullukta bulunmak bir şükür borcudur. Bir müminin imanını amelle beslemesi gerekir. Nasıl ki bir fidan sulanmadığı takdirde kurursa, salih amellerle beslenmeyen iman da aynı tehlike ile karşı karşıya kalır. Sevgili Peygamberimiz, bir hadis-i şeriflerinde ‘Oruç tutunuz ki, sıhhat bulasınız’ buyurmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin ve Kırşehirli kardeşlerimin Ramazan ayını kutluyor, yapılan ibadetlerin kabul olmasını, bu ayın bütün insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.”

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı