Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 02-07-2018 00:06   Güncelleme : 02-07-2018 00:06

ARİFİYE MEZUNLARI BİRBİRLERİNİ UNUTAMIYOR

Arifiye Köy Enstitüsü, Arifiye Öğretmen Okulu ve Arifiye Öğretmen Lisesi mezunlarının

ARİFİYE MEZUNLARI BİRBİRLERİNİ UNUTAMIYOR

Arifiye Köy Enstitüsü, Arifiye Öğretmen Okulu ve Arifiye Öğretmen Lisesi mezunlarının her yıl geleneksel olarak düzenlemekte oldukları buluşma 30 Haziran Cumartesi günü Arifiye’de gerçekleşti.

     Her yıl okul bahçesinde yapıla gelen buluşma bu yıl üniversite sınavı dolayısı ile mezunlar Arifiye Belediyesi kültür sarayı bahçesinde birbirlerini karşıladılar. Mezunlar arasında her yıl birbirlerini gören olduğu gibi buluşmaya ilk defa gelip 60 yıl sonra görüşenler de vardı.

    Saat 11.00 de topluca  Arifiye Belediyesi kültür merkezine  geçildi. Arifiye öğretmen okulları derneğinin organizasyonu sayesinde geçtiğimiz yıllara göre daha kalabalık bir katılımın olduğu 2018 yılı buluşması Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından öğretmen marşının söylenmesi ile başladı.

     Arifiye Öğretmen Okulları Derneği Başkanı Kenan Certel yaptığı konuşmada  bizleri yıllar sonra buraya toplayan Arifiye mezunu olmanın verdiği gurur ve  mutluluktur. Arifiye 1935 li yıllarda küçücük bir köyken daha sonraları Türkiye’nin kurtuluş reçetesi olacak Köy Enstitüsünün temeli atılmış, kısa sürede nitelikli öğretmenler yetişerek buradan yurdun her köşesine yayılarak tüm memlekette köyden başlayarak muazzam bir kalkınma hamlesi başlatılmıştı. Kapatılmasının ardından öğretmen okulu, öğretmen lisesi ve en son Anadolu öğretmen lisesi olarak 80 yılı aşkın bir süre içinde bu okullar Arifiyenin, eğitim, kültür, ekonomik ve sosyal hayatın gelişmesine olumlu katkı vererek bu günlere gelmesinde önemli bir yer almıştır. Bu süre Arifiye’nin tarihine altın harflerle kazınmalı ve her Arifiyeli bunu bilmelidir. Bizler buraya son Arifiye mezunu kalıncaya kadar bir bayrama gelir gibi gelip gitmeye devam edeceğiz. Bunu her Arifiye’li gibi Kaymakamlar ve belediye başkanları bunu bilsinler  ve Arifiye’nin bir kültür faaliyeti olarak bu toplantılarımıza sahip çıksınlar istiyoruz. Bizim bu coşkumuzu onlar da bizlerle birlikte yaşasın istiyoruz. Dedi.

Başkan Certel ayrıca her Arifi mezununun derneğe üye olması için çağrı yaptı. Ayrıca bu günün oluşmasına destek vererek ve de bizzat katılarak Arifiye Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube Müdürleri ile Fen lisesi müdürüne teşekkür etti.

Daha sonra 1960 lı yıllarında okulun Meslek dersleri Sabri Sönmez  ve resim öğretmeni Şafak Gökşin ile Köy enstitüsü mezunu Salim Aydın ve diğer okullar adına birer öğretmen konuşma yaparak eski günlerini yad ettiler.

Konuşmaların ardından Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlere birer plaket verildi. Ayrıca meslekte 50 yılını dolduran öğretmenlere birer rozet takıldı.  

  Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu okulda görev yapan eski ve yeni öğretmenlerin ve kalabalık bir salonu tamamen dolduran öğretmenin katıldığı büyük buluşma, kendisi de Arifiye mezunu olan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’nun misafirlerine okul yemekhanesinde verdiği yemek ikramı ile sona erdi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ