Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 08-12-2017 22:05   Güncelleme : 08-12-2017 22:05

AKYAZILILARDAN KUDÜS ÖFKESİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıyoruz

AKYAZILILARDAN KUDÜS ÖFKESİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın  Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıyoruz açıklamasının ardından ayağa kalkan Türkiye ve İslam Ülkeleri gibi Akyazı’da ayağa kalkanlar arasındaki yerini aldı.

Cuma namazı çıkışında Gazi Süleyman Paşa Camii önünde toplanan kadını, erkeği, genci ve yaşlısı ile yüzlerce Akyazılı ABD ve İsrail’e büyük tepki gösterdi ve atılan katil ABD ve katil İsrail sloganlarıyla tepkisini dışa vurdu ve protesto edildi.

Basın açıklaması yapıldı

Düzenlenen tepkiyle ilgili hazırlanan basın açıklaması Memur-Sen ve İHH Üyesi Sinan Şahin tarafından okundu. Şahin tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi “Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmek, insanlık için manevi v e tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla diplomatik ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesi istenmektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak kültür ve hepsinden önemlisi ortak kader ve birlikte yaşamak demektir.  Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermemeliyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmemeliyiz. ABD ve İsrail ortak yapımı bu kirli strateji şiddet önlenmezse, insanlık daha büyük krizlerle karşı karşıya kalacaktır. Bu nedenle bütün iyi insanları, barışı getirme, barışı geliştirme ve barış adası Kudüs’ü koruma noktasında bir ve beraber olmaya çağırıyoruz.”

Yapılan basın açıklamasında; korsan İsrail Kudüs’ü başkent yapmak gibi bir hata yapmamalı. ABD ise İsrail’in başkentinin Washington olduğunu idrak etmelidir. Kudüs bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı Peygamberlerin izlerini taşıması sebebiyle ve Peygamber Efendimizin risaleti sırasında ilk kıble olarak seçilmesiyle bizim var oluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın ifadesidir sözlerine de yer verildi.

Yapılan basın açıklamasının son bölümünde ise şu görüşler yer aldı “ Yüz yılı aşkın zamandır Filistinlilere karşı şiddet uygulamakta olan Siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak, sadece akıl tutulması değil gerçekte bir kukla olan Trump ile birlikte Amerikan oligarşisinin iktidarlarını garantiye almaktır. Almış olduğu bu karar inşallah Trump’la birlikte Amerika’yı da alaşağı edecektir.  Tam bağımsız Filistin için bu inanç ve kararlılıkla Kudüs ve Aksanın hürriyetle kucaklaşması için haykırıyoruz. Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti, yaşasın işgalden kurtulmuş bağımsız Kudüs şehri. Basın açıklamasının ardından bir din görevlisi tarafından dua yapıldı ve Ortadoğu’yu ateş çemberine çevirecek olan kararı alan ABD ile uygulamak isteyen İsrail’e büyük tepki gösterildi.

ABD ve İsrail bayrakları yakıldı

Basın açıklamasının ardından bir grup Akyazılı genç ABD ve İsrail bayraklarının yanı sıra Trump’ın da resmini katil İsrail Kudüsten , katil ABD Ortadoğudan defol sloganları eşliğinde yaktı .

Taşınan pankartlarda ne yazıyordu

Ey Ümmet Kudüs’üne sahip çık. Kudüs’ün özgürlüğü Ümmetin özgürlüğüdür. Kudüs bizimdir bizim kalacaktır. Mescid-i Aksa onurumuzdur. Mescid-i Aksa son kalemizdir düşerse bizde düşeriz. El Aksa ilk kıblemizdir. Kudüs Müslümanlar için onurdur.

Kimler katıldı

ABD ve İsrail’in kınanması, tepki gösterilmesi, alınan kararın kabul edilemeyeceğine ilişkin düzenlenen basın açıklamalı toplantıya Belediye Başkanı Hasan Akcan, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, STK başkanları, Mahalle Muhtarları, Partilerin ve STK’ların Kadın temsilcileri ile kalabalık Akyazılı katıldı.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ