Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 12-08-2017 23:51   Güncelleme : 12-08-2017 23:51

İKİ FAKÜLTE BİTİRDİ ORGANİK YUMURTA ÜRETİYOR

Murat Bilgin 45 yaşında ve Karapürçek İlçesinin Mesudiye Mahallesinde

İKİ FAKÜLTE BİTİRDİ ORGANİK YUMURTA ÜRETİYOR

Murat Bilgin 45 yaşında ve Karapürçek İlçesinin Mesudiye Mahallesinde oturuyor. Murat Bilgin, hoş sohbet bir insan. Doğruluk ve dürüstlük onun vazgeçilmez özellikleri. Dobra konuşmaları ise onun daha fazla sevilmesine neden oluyor. İşte bu özellikleri yüzünden Murat Bilgin Mahallesinde ve çevresinde çok seviliyor ve sayılıyor.

Ankara Gazi Üniversitesi Tarih ve Sanat Tarihi bölümlerini bitirdi. İki Fakülte bitirmesine rağmen Murat Bilgin şu anda Mesudiye Mahallesinde kendilerine ait arazi üzerinde yumurta tavukçuluğu yapıyor.

İki Fakülte mezunusun neden tavukçuluk yapıyorsun diye sorulduğunda verdiği cevap şu oluyor “ Ben doğaya, yeşile ve doğallığa hayranım. İstedim ki, yapacağım iş bu özelliklerime uygun olsun ve o nedenle yumurta tavukçuluğu üzerinde iş kurdum”

Murat Bilgin, yetiştirdiği yumurtlayan tavuklar gezer tavuklar. Yumurtalarda organik. Bu özellikleri nedeniyle satışların en kesat olduğu zamanlarda bile satışını yaptığı yumurtaları yetiştirmekte zorlanıyor.  

Murat Bilgin ürettiği organik yumurtaları Türkiye’nin her tarafına götürüp satıyor. Kendisinden yumurta satın alanların sayısı hayli yüksek. O nedenle satışların en az noktaya geldiği zamanlarda bile talep yoğun olduğu için yumurta yetiştirmekte ve talepleri karşılamakta zorlanıyorum diyor.

Boş oturmayı asla sevmem. Çalışmak ve okumak benim diğer önemli özelliklerimden bir kaçıdır. Eğer o gün yapacak bir işim yoksa mutlaka kendime bir iş bulurum. Kitaplar benim çocuklarım gibidir. Onlar beni ben de onları çok seviyorum. Kütüphanemde sayısız kitap mevcuttur hepsini mutlaka en az bir kere okumuşumdur. Birden fazla okuduğum kitaplarımda vardır diyor Murat Bilgin ve ekliyor “beni tanımak isteyenleri Mesudiye Mahallemize bekliyorum” 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ