Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 02-12-2016 17:53   Güncelleme : 02-12-2016 17:53

11 YIL SONRA AKYAZI’DA KENT KONSEYİ KURULDU

3 Temmuz 2005 tarihinde kabul edilen ve 13 Temmuz 2005 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

11 YIL SONRA AKYAZI’DA KENT KONSEYİ KURULDU

3 Temmuz 2005 tarihinde kabul edilen ve 13 Temmuz 2005 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5393 Sayılı Belediyeler Kanununun 76.maddesi gereğince kurulması gereken Akyazı Kent konseyi uzun bir aradan ve Belediyeyi denetleyen Müfettişlerin sürekli olarak hazırladıkları denetleme raporlarında yer alan yasaya rağmen kent konseyi kurulmamış tenkitleri sonucunda ilk toplantısını yaptı ve bu toplantıda Kent konseyi Başkanı ile Yürütme Kurulu seçimleri yapıldı.

DİVAN SEÇİMİ VE GÜNDEME GEÇİŞ

Gündemin birinci maddesi gereğince yoklama yapıldı ve gerekli çoğunluğun olduğu görülmesi üzerine gündemin ikinci maddesi gereği toplantı yapılmak üzere açıldı. Gündemin üçüncü maddesi gereğince yapılan divan seçimi sonucunda Kent Konseyinin ilk genel kurulunu Akyazı Manifaturacılar ve Kavaflar Odası Başkanı İsmet Öztürk yönetti.

Gündemin dördüncü maddesi gereğince Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından gündemin beşinci maddesine geçildi ve bu madde gereğince Kent Konseyi Başkanlığı seçimi açık oyla yapıldı. Gösterilen tek aday olan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan Kent Konseyinin de ilk başkanı oldu.

Gündemin altıncı maddesine göre Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimi yasa gereği gizli oyla yapıldı. Gizli oyla yapılan ve açık sayılan seçim sonucunda Abdullah Hikmet Kurt (Belediye Meclis Üyesi) Ahmet Durmuş (Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı) Ahmet Tutar (Meslek Yüksek Okulu Müdürü) Ali Şener Bayraktar (Ziraat Odası Başkanı) Ali Gül (Belediye Meclis Üyesi) Bekir Durmuş (Muhtarlar Derneği Başkanı) Cengiz Bilgin (Araştırmacı) Emin Üstün (Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı) Fatih Kır (Avukat) Gülşah Yılmaz (İlçe Sağlık Müdürü ) Mehmet Şenokur (İlçe Müftüsü) Recep Özdemir (Milli Eğitim Müdürü) Sabri Damar’ın (Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü) seçildikleri açıklandı.

ALT KURULLAR OLUŞTURULACAK

Kent Konseyinin yapacağı ilk toplantıdan sonra Kent Konseyi Gençlik Kurulu, Kadın Kurulu, Spor Kurul ve Engelliler Kurulunu oluşturacak ve onlardan gelecek olan raporları değerlendirdikten sonra hazırlayacağı raporları ilgili kurumlara gönderecek.

KENT KONSEYİNİN GÖREVLERİ NELER

Kent Konseyi; Kent yaşamında Kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, Kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirme gibi görevleri var. 

HASAN AKCAN KONUŞTU

Toplantı sonunda Belediye başkanı ve Kent Konseyi başkanı Hasan Akcan kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Akcan konuşmasında Kent Konseyinin kurulmasının bir yasa gereği olduğunun altını çizdi ancak geç kalındı dedi ve bu toplantının da son yapılan müfettiş denetiminden sonra hazırlanan raporda yer aldığı için yapıldığını söyledi.

TEK FAKÜLTEYE RAZI DEĞİLİZ

Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkanı Hasan Akcan, konuşmasının son bölümünü son günlerde gündem yaratan Sakarya’da 2.Üniversite ve bu Üniversiteye bağlı olarak açılacak olan Fakültelerle ilgili yaptı.

Yerel basında yer alan haberlere baktığımızda yeni kurulacak olan Üniversiteye bağlı olarak açılması planlanan Fakültelerde Akyazı isminin geçmiyor olduğu belirtiliyor. İşin aslı öyle değil. Mutlak surette Akyazı’da da bir Fakülte açılacak. Hem biz bir Fakülteyle razı değiliz. Akyazı’da ilk olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi sonra da Ziraat ve Veterinerlik Fakültesi olmak üzere İlçemizde en az üç Fakültenin kurulmasına talibiz diyen Akcan, şimdi bu toplantıdan ayrılıp Meslek Yüksek Okulumuzda konuyla ilgili olarak bir toplantıya katılacağız. Bu toplantıda talepte bulunacağımız Fakültelerin kurulacağı yerlerin tespitini yapacağız ve önemli kararlar alacağız. Bu işin peşini asla bırakmayız. Bundan emin olun diyerek konuşmasını tamamladı.

KİMLER KATILDI

Belediye Başkanı Hasan Akcan, yardımcıları Mehmet Çakmak ve Ünal Gündüz’ün ev sahipliği yaptığı toplantı Sakarya Büyükşehir tarafından yaptırılan ve Akyazılıların hizmetine s nulan Sosyal Geliş Merkezinde yapıldı.  Toplantıya ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, CHP İlçe Başkanı Recep Furuncuoğlu, MHP İlçe Başkanı Ali Doğan Eroğlu, Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, bazı daire müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, SESOB’a bağlı Odaların başkanları, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Oya Asan, Belediye Meclis Üyeleri, Spor kulüpleri başkanları, Mahalle Muhtarları, Dernek başkanları katıldı.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ