Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 25-08-2016 00:31   Güncelleme : 25-08-2016 00:31

KAYMAKAM TUTUKLANDI EMNİYET MÜDÜRÜ SERBEST

FETO soruşturmasında İçişleri Bakanlığı'nca 12 Ağustos Cuma günü açığa

KAYMAKAM TUTUKLANDI EMNİYET MÜDÜRÜ SERBEST

FETO soruşturmasında İçişleri Bakanlığı'nca 12 Ağustos Cuma günü açığa alınan ve bir süredir Gözaltında tutulan Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Cezaevine gönderildi.

Öte yandan 15 Temmuz’da Akyazı eski İlçe Emniyet Müdürü olan daha sonra merkeze alınan Murat Bal meslekten ihraç edildikten sonra dün çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaymakam Ballı Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından gözaltındaki 19 Polis, 2 öğretmen ve 1 akademisyen ile birlikte Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Akyazı Kaymakamı burada çıkarıldığı mahkemede cep telefonunun formatlandığı belirlendi. Mahkeme Kaymakamı tutuklayarak Cezaevine gönderildi.

3 yıldır Akyazı kaymakamlığı görevinden bulunan Kamuran Mustafa Ballı 12 Ağustos Cuma günü görevinden uzaklaştırılarak açığa alınmış hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Polis ekipleri 14 Ağustos Pazar günü kaymakamlık konutuna gelerek Kaymakamlık konutu ve makam odasında arama yapan Polis ekipleri bilgisayarlara ve bazı evraklara el koyarken Akyazı kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı’yı gözaltına alınmıştı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ