Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 03-08-2015 22:28   Güncelleme : 03-08-2015 22:28

KÜÇÜCEK OLAYI MASAYA YATIRILDI KAYMAKAM BALLI SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI

Geçtiğimiz akşam saatlerinde Küçücek mahallesinde fındık işçileri ile Küçücekli vatandaşlar arasında yaşanan

KÜÇÜCEK OLAYI  MASAYA YATIRILDI KAYMAKAM BALLI SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI

Geçtiğimiz akşam saatlerinde Küçücek mahallesinde fındık işçileri ile Küçücekli vatandaşlar arasında yaşanan tatsız olaylar Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı’yı harekete geçirdi.

Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı olayları değerlendirmek ve bundan sonra izlenecek yol ile ilgili yapılması gerekenleri konuşmak üzere mahalle muhtarları ile bir toplantı düzenledi.

Edinilen bilgiye göre Öğretmenevi salonunda basına kapalı olarak yapılan toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Ballı Ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini belirterek herkesi sağduyulu olmaya davet etti ve ekmek parası kazanmak için evlerini terk ederek buralara gelen vatandaşlarımızı PKK terör örgütüne destek veriyor iddiası ile kendimizi hem savcı hem hakim yerine koyup darp etmek bizim töremize yakışmıyor ve hiç hoş bir davranış değil. Bu tür olayları bahane ederek Akyazı’mızın adını kötüye çıkarmamamız lazım. Olaya kolluk kuvvetleri müdahale etmiş ve olay adliyeye intikal etmiştir. Şimdi siz muhtarlarımıza büyük iş düşmektedir. Sizler olayın içindesiniz vatandaşlarınızla konuşarak durumu izah edin ve sakin olunmasını söyleyin,

Kimin terör örgütü mensubu olup olmadığını, kimin teröre yardım ve yataklık yaptığını belirlemek bizim işimiz değil diyen Kaymakam Ballı devletimiz bu konuda çalışmalar yapıyor. Böyle bir şey varsa gerekenin zaten yapılmakta olduğunu belirterek

Sizlerden beklediğim  mahallenize fındık işçisi olarak Güneydoğu illerinden gelen vatandaşlarınızın başındaki kişileri çağırarak kimliklerini almalarını, nerelerde konakladıklarını, sayılarını özellikle jandarmaya ve Kaymakamlığımız bildirmeniz . Onlarla konuşacağız ve uyarımızı yapacağız. Hiç kimsenin bizim vatandaşlarımızı tahrik etmeye hakkı yok. Ama kendi vatandaşımıza da sükunet tavsiye etmemiz gerekiyor. Bu konuda yardımınız bekliyorum dediği öğrenildi.

 

Kaymakam Ballı’dan sonra söz alan Belediye Başkanı Hasan Akcan ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal da söz alarak kaymakam Ballı’nın sözlerini destekleyen birer konuşma yaptıkları ve sükunet  tavsiye ederek bu şekilde hareket ederek birilerinin ekmeğine yağ sürmeyelim  şeklinde görüşlerini açıkladılar.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Özer de konuşmasında ilçemizde 11 bin ton civarında fındık üretimi yapıldığını belirterek bu işçilere mutlak ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Aksi halde bu kadar fındığı kendi imkanlarımızla toplayamayız dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş’un da konu ile ilgili görüşlerini açıklamasından sonra Ortak görüş olarak her muhtar mahallesinde konuyu anlatıp sükunet telkin edecek. Kaymakam, beraberinde oluşturulacak heyetle birlikte işçilerin kamp yerlerine ziyaretler  gerçekleştirip işçi çavuşlarına konunun hassasiyeti anlatılarak onların da bundan böyle daha dikkatli olmaları tahriklerden kaçınmaları yönünde telkinlerde bulunulacakları öğrenildi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ