Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 18-06-2015 00:13   Güncelleme : 18-06-2015 00:13

BAŞKAN AKCAN AVUSTURYA’DA HEMŞERİLERİ İLE BULUŞTU

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan hafta sonu Avusturya’da Akyazılı hemşerileri ile buluştu.

BAŞKAN AKCAN AVUSTURYA’DA  HEMŞERİLERİ İLE BULUŞTU

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan hafta sonu Avusturya’da Akyazılı hemşerileri ile buluştu.

Hemşerilerimiz Temsilcilerimizdir.

Avusturya’da yaşayan Sakaryalı ve Akyazılı hemşerileri ile hafta sonu buluşan Başkan Akcan; “Yurt dışında yaşayan hemşerilerimizin sivil toplum örgütü kurarak birlik ve beraberlik içerisinde olmaları bizleri çok mutlu etmektedir. Çünkü burada yaşayan hemşerilerimiz Akyazı’mızın birer temsilcileridir” dedi.

Kardeş Belediye Çalışmaları

Avusturya’da Tuna Nehri kenarında kurulan 20. Viyana Bölgesi Belediye Başkanı Hannes Derfler ile de bir araya gelen Başkan Hasan Akcan, Kardeş Belediye çalışmaları için ilk görüşmelerini gerçekleştirdiler. Başkan Akcan 20. Viyana Bölgesi Belediye Başkanı Hannes Derfler’i Akyazı’ya davet etti. Davete teşekkür eden Derfler, bir dahaki yıl Akyazı’ya gelmekten mutluluk duyacağını ifade etti.

TÜMSİAD Ziyareti…

Akyazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Akyazı Belediye eski meclis üyesi İnşaat Mühendisi Cevdet Akbaş ile birlikte Avusturya TÜMSİAD Başkanlığını da ziyaret eden Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, aslen Akyazı Reşadiyeli, Avusturya TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Yalçın Bayar ve yönetimi ile bir araya gelerek, dernek çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.  Başkan Akcan, Dernek Başkanı ve Yönetimi ile bazı işletmelerde gezi ve inceleme imkanı da buldu .

Beldibi Şampiyon…

Öte yandan; Akyazı Reşadiyeli vatandaşlarımızın organize ettiği ve Avusturya’da 20 Türk takımının katıldığı turnuva final maçına da katılan Başkan Akcan, yine Akyazılı Beldibi sporun şampiyonluğuna şahitlik etti. Beldibi spor kulüp Başkanını ve sporcuları tek tek tebrik eden Başkan Akcan tüm sporculara başarılar diledi.

Avrupa’da çok sayıda vatandaşımız var…

Akyazı Reşadiye Mahallesi sakinlerince ağırlanan Başkan Akcan, yine aynı yerde düzenlenen bir futbol müsabakasına da konuk oldu. Burada top

lanan Sakaryalı ve Akyazılı hemşerilerine konuşma yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 20. Viyana Bölgesi Belediye Başkanı Hannes Derfler, TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Yalçın Bayar,  Dernek başkanlarımız ve diğer arkadaşlarla güzel sohbetler,  görüşmeler ve faydalı ziyaretler gerçekleştirdik, beraber programlara katıldık. Bundan sonra da yurt dışında yaşayan bütün Akyazılı hemşerilerimize ulaşmaya çalışacağız. Çünkü Akyazılı olup ta Avrupa’da çalışan, ikamet eden vatandaşlarımızın sayısı bir hayli fazla, biz de Akyazı Belediyesi olarak onların her alanda görüşlerini almak istiyoruz. Onlarla ilişkilerimiz hiçbir zaman bitmeyecek. Daha gazla görüşme fırsatı bulmak için onlarla sürekli koordine halinde görüşmeler yapacağız. Memlekete geldiğinizde her zaman sizleri bekliyorum.” diye konuştu.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ