Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 24-01-2015 23:23   Güncelleme : 24-01-2015 23:23

AKYAZI’YA DARÜL KURRA CAMİİ

Akyazı bir camiye daha kavuşuyor.

AKYAZI’YA DARÜL KURRA CAMİİ

 Cumhuriyet Mahallesi Yuvalak caddesindeki Kıraat Eğitim Merkezi karşısında yapımına başlanan Darül Kurra camiinbin temeli bugün yapılan törenle atıldı.

Arsası ve Temel atma masrafları Pürsan AŞ iletmecisi İşadamı Kaan Biter tarafından karşılanan Darülkurra Camii temel atma töreni Gazi Süleyman Paşa Camii İmam Hatibi Muhammet Ali Nalbant tarafından okunan Kuranı Kerim tilaveti sonrası selamlama konuşması yapan Kıraat Eğitim Derneği Onursal başkanı emekli İmam hatibi Hüseyin Harputoğlu bu eserlere maddi manevi katkı verenlere ayrıca Cami arsasını ve Temel atma masraflarını üslenen işadamı Kaan Biter kardeşimize ve katkı sağlamak isteyen bu törene iştirak eden diğer İstanbullu işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu eserlere maddi manevi katkı sağlayanların Allah hayırlarını kabul etsin dedi.

İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur da konuşmasında  bu alanda Kıraat Eğitim Derneği ve Müftülüğümüzün başlatmış olduğu kuran kursu bulunmakta 2 eser arasında kalan yerin alımı için Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu ve eski belediye başkanımız Yaşar Yazıcı yardım sözü vermişti Toçoğlu başkanımız tamam diyor Akyazı belediye başkanımız değişti yeni başkanımızda söz verirse arada kalan alanı sahibinden satın almak suretiyle bu bölge ilim irfan yuvası haline gelecek inşallah dedi.

İl Müftüsü İlyas Serenli ise yaptığı konuşmada  Akyazı Kıraat Eğitim Derneği sadece öğrenci yetiştirmekle kalmamış bölge imamlarının da İlim İrfan ve Eğitim ocağı olmuştur. Kıraat Eğitim Derneği Türkiye’de mevcut az sayıda kurum arasında yerini alıyor dedi.

Akyazı Cumhuriyet Mahallesi Yuvalak Caddesinde faaliyet gösteren Kıraat Eğitim Derneği Darülkurra Camii temeli  Kesilen Kurban sonrası Vali yardımcısı Uğur Aladağ, İlçe Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, İl müftüsü İlyas Serenli Kıraat Eğitim Derneği onursal başkanı Hüseyin Harputoğlu tarafından butona basılarak temeline ilk harç konuldu.

Temel atma töreni sonrası Kıraat Eğitim Derneği salonunda davetlilere yemek ikramı yapıldı

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: https://www.facebook.com/video.php?v=631096627036977

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ