Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 03-09-2014 00:34   Güncelleme : 03-09-2014 00:34

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ UYARI

Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçemizde mevcut bulunan kahvehane, cafe, işyeri, büro ve acentelerde, Nisan -2014 tarihinden itibaren

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ UYARI

Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçemizde mevcut bulunan kahvehane, cafe, işyeri, büro ve acentelerde, Nisan -2014 tarihinden itibaren mutad kontrollerine başlamışlar ve bu güne kadar da devam etmişlerdir. Kanun gereği de bundan sonra bu kontroller belirlenen periyot ve zamanlarda devam edecektir.

Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün, Zabıta ekiplerince yaptığı kontroller sonucunda, tespit edilen ruhsat bilgileri şu şekilde belirlenmiştir. 

347 işyeri ruhsatsız ve 197 işyeri de ruhsatını ibraz edememiştir. Yani toplam 544 işyeri ruhsatsız olma durumundadır. Bugüne kadar yapılan bu tespitlerin neticesinde, işyerlerine gerekli ihbar tutanağı da düzenlenmiştir. Düzenlenen bu ihbar tutanağı sahipleri, kendilerine isnat edilen işyeri açma ve çalışma ruhsatının olmadığından kanunen suçlu durumundadırlar. Yine ihbar tutanağında belirtilen taraflarına ibraz edilen işyeri sahipleri, 10 gün içerisinde ruhsatlarını tedarik etmedikleri belirlenmiştir. 

5393 Sayılı Belediye Kanununa göre suç teşkil eden, işyeri açma ve çalışma ruhsatını tedarik edemeyen ve bulundurmayan işyerlerine, önemli uyarı niteliğinde olup, işyerlerinin açılabilmesi ve çalıştırılabilmesi için ruhsatlarını almaları gerekmektedir. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ