Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

BİSİKLETİ İLE İSTANBUL’DAN YOLA ÇIKTI PAKİSTANA GİDİYOR

Adı Muharrem Aydın Irmak. Alışılmışın dışında

BİSİKLETİ İLE İSTANBUL’DAN YOLA ÇIKTI PAKİSTANA GİDİYOR

 farklı bir sporcu. Hem bisikletçi hem dağcı. İstanbul’dan yola çıktığı bisikleti ile Pakistan’a gidiyor. Amacı buradaki dünyanın Himalaya dağındaki Everest tepesinden sonra en yüksek ikinci dağı olan K2 dağına tırmanmak.

Yolculuğu sırasında Akyazı’dan geçen Muharrem Irmak burada öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Dinlendi ve daha sonra yoluna devam etti.

Bu güne kadar bisikleti ile 35 bin kilometre yol kat etmiş olan Muharrem Aydın Irmak  bir çok dağcının hayalindeki Himalaya dağları üzerindeki Everest tepesine tırmanmış başarılı bir dağcımız.

Akyazı Öğretmenevindeki sohbeti sırasında Daha önce EVEREST tepesine bisikletle tırmanan ilk kişi olan Muharrem Aydın Irmak yolculuğu ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren Irmak şunları söyledi.

Taksim’den İslamabad’a doğru yaklaşık 5 bin 300 kilometre yol koşup, 8 bin 611 metre de yukarıya doğru tırmanışa geçeceğiz hep birlikte. Yolculuk zor olur, kolay olur onu bilemeyeceğim şu anda. Daha sonra açıklamasını yapacağım" dedi.

Bisikletin adının ‘Gezi Bisikleti’ olduğunu söyleyen Irmak, "Bu çocuklarımız için bir umut taşıyacak, özgürlüğü tanıştıracak umuduyla yola çıkıyoruz. Dönüşte dağ köylerinde bisikleti olmayan çocuklara bisiklet hediyelerimiz olacak. İnşallah başaracağız. Yeni bir şeyler katacağız ülkemize" diye konuştu. Tırmanıştan önceki 5 bin 300 kilometrelik yolun kendisine idman olacağını belirten Irmak, kayalıklarda bisikleti sırtında taşıyacağını, düzlüklerde de bisikletle devam edeceğini ifade etti.

TÜRK BAYRAĞINI ZİRVEYE BIRAKACAK

Dağ ekipmanlarını kargoyla Pakistan’a  göndereceğini söyleyen Irmak, yolculuk sırasında yanında sadece çadır, uyku tulumu, iç kıyafet ve bisiklet malzemeleri taşıyacağını söyledi. Bisikletine asılı Türk bayrağını zirveye bırakmak için götürdüğünü söyleyen Irmak, yolculuğu tek başına gerçekleştireceğini Pakistan’da Japonya, Nepal, Meksika ve İngiliz olan uluslar arası 21 kişilik bir ekiple   buluşacağını ve K2’ye tırmanacaklarını ifade etti. Ekipteki tek Türk dağcı olan Atik. Dünyanın ikinci yüksek dağı K2’ye bisikletle tırmanan ilk kişi olmayı hedeflediğini, tırmanış ve iniş etabının 15 Ağustos’a kadar süreceğini de sözlerine ekledi.

 Aynı zamanda bir iş adamı olan ve macera tutkunu olan Muharrem Aydın Irmak İstanbul’dan başlayan 65 günlük maceralı yolculuğu Pakistan’dan uçakla Türkiye’ye dönüşü ile son bulacak.   

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı