Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2017 19:14   Güncelleme : 10-11-2017 19:14

ATAMIZI MİNNET VE ŞÜKRANLA ANDIK

Atatürk yurdumuzun her tarafından olduğu gibi Akyazı İlçesinde de

ATAMIZI MİNNET VE ŞÜKRANLA ANDIK

Atatürk yurdumuzun her tarafından olduğu gibi Akyazı İlçesinde de bir kez daha minnet ve şükranla anıldı. Kaymakam ve Belediye Başkanının kendilerine ait olan çelenklerini anıt önüne koymalarının ardından Belediye yayın cihazından çalınan siren eşliğinde törene katkılanlar iki dakikalık saygı duruşunda bulundu ve akabinde de istiklal marşı okundu. Bu esnada gönderde olan Bayrağımız yarıya indirildi.

Sosyal Gelişim Merkezindeki tören

Anıt önündeki törenin ardından törene katılanlar toplu olarak Sosyal Gelişim Merkezine geçtiler ve burada Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programı izlediler.

Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Pelin Günder’in sunucu olarak görev yaptığı ikinci program saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı. Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Rüstem Şahin de günün anlamına ilişkin konuşmasını yaptı.

Yapılan konuşmanın ardından Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün hayatından kesitler görüntü eşliğinde anlatıldı. Daha sonra öğrencilerden Hilal Kurt “Atatürk’ü duymak” isimli şiiri, Sude Certel’de “ Bir hüzündür kasımpatı” isimli eseri okudu. Yine aynı okul öğrencileri “Bir ömrün hikayesi” isimli oratoryoyu seslendirirken, Esra Gülen öğrenci de “Atatürk’ün gençliğe hitabesini” okudu.

Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde gerçekleştirilen günün ikinci programı Hendek’ten gelen FOLKEM iki folklörcünün sarı zeybek oyunu ile son buldu.

Kimler katıldı

 

Atatürk’ün ölümünün 79. Yılı anma törenlerine Kaymakam Ömer Kalaylı,Belediye Başkanı Has an Akcan, Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Altan Bayındır, J.Komutanı Binbaşı Mustafa Hekimoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, CHP İlçe Başkanı Recep Furuncuoğlu, MHP İlçe Başkanı Ali Doğan Eroğlu, Emniyet Müdür V. Komiser İsak Gök,  As.Şube Başkanı V. Asb.Çvş. Mustafa Atacan Yalçın, Gaziler, daire ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ