Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 07-02-2017 00:10   Güncelleme : 07-02-2017 00:10

AKYAZI YÜKSEK OKUL DEĞİL FAKÜLTE İSTİYOR

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar beraberinde Gıda Maddeleri Odası

AKYAZI YÜKSEK OKUL DEĞİL FAKÜLTE İSTİYOR

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar beraberinde Gıda Maddeleri Odası Başkanı Mustafa Demiralay, Şoförler Odası Başkanı Hikmet Özgür, Bakkallar Odası Başkanı Hüseyin Kaliç, Manifaturacılar Odası Başkanı İsmet Öztürk, Ağaç İşleri Odası Başkanı Turan Gürel, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Curoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Üstün ve Berberler Odası Başkanı Hasan Cengiz ve Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar olduğu halde “Akyazı’ya Fakülte açılması” konusunu görüşmek ve bir sonuca bağlamak için AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen’le AK Parti İl binasında bir araya geldiler. Görüşme yapılan toplantıya AK Parti Sakarya Milletvekilli Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkan yardımcısı Fatih Sevindik, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak ve Belediye Meclis Üyesi Kemal Kaliç’de katıldı.

İlk konuşmayı Bayraktar yaptı

Toplantının açılış konuşmasını Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar yaptı.  Bayraktar, Sakarya’ya kurulacağı açıklanan 2.Üniversiteye (Orhanbey Üniversitesi)  bağlı olarak açılması planlanmakta olan Fakültelerden birine talip olduklarını kamuoyuna duyurduklarını, konuyla yakından ilgilenmekte olan değerli Milletvekilimiz Sayın Mustafa İsen’in gerek Sakarya’da ve gerekse Akyazı’da yapılan bir toplantıda yaptığı açıklamada Akyazı’ya 4 yıllık Yüksek Okul açmayı düşünüyoruz şeklindeki açıklamalarından sonra Oda başkanlarının isteği üzerine ATSO salonunda bir toplantı yaptıklarını ve bu toplantıda Yüksek Okul ile Fakülte konularını ele alıp en ince detaylarına kadar incelediklerini ve toplantı sonrasında Akyazı’ya Yüksek Okul yerine Fakülte açılması hususunda görüş birliğine vardıklarını ve aldıkları bu ortak kararı da kamuoyuna deklere ettiklerini söyledi ve bugün bizim buraya gelip sizlerle görüşüyor olmamız bu konuya bir netlik kazandırmak içindir dedi.

Yüksek Okul ile Fakülte arasında öğrenci sayısı bakımından da farklılık olduğunun altını çizen Bayraktar, biz İlçemize daha fazla öğrenci gelsin istiyoruz o nedenle Yüksek Okul yerine Fakülte istiyoruz diyoruz dedi ve kendilerine randevu vererek görüşme taleplerine olumlu cevap veren Milletvekili İsen’e de teşekkür etti.

Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tutar bilgi verdi

ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar’ın isteği üzerine gerçekleşen toplantıya katılan Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar’da yaptığı açıklamada Yüksek Okul ile Fakülte arasındaki farkları anlattı ve Yüksek Okullar 1.kademe, Fakülteler 2.kademe sınavları ile öğrenci almaktadır. Fakülteden mezun olan bir öğrenciye bu durum o öğrenciye prestij kazandırmaktadır. O nedenle öğrenciler Yüksek Okul yerine daha ziyade Fakülteleri tercih ediyorlar dedi.

İsen’in konuşması

Sakarya’da Kurulacak olan Orhanbey Üniversitesi ile ilgili olarak Sakarya AK Parti Milletvekilleri olarak defalarca bir araya gelip fikir teatilerinde bulunduklarını. Günlerce süren toplantılarda alınan kararlar çerçevesinde Üniversitenin kurulmasından sonra bu Üniversiteye bağlı olarak açılacak olan Fakülte ve Yüksek Okul yerlerini belirlemeler yaptıklarını söyledi ve bu toplantılardan sonra aldığımız ortak görüş çerçevesinde de Akyazı’ya 4 yıllık Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu kurulması kararı aldıklarını söyleyen Milletvekili İsen, kurulacak olan Üniversiteye bağlı açılacak olan Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Teknoloji Fakültesi ile birlikte en değerli bölümdür dedi.

İsimler kafa karıştırmasın

Anladığım kadarı ile Meslek Yüksek Okul ile Yüksek Okul isim olarak birbirleri karıştırılıyor. Yüksek Okulların Fakültelerden eksisi yok bilakis fazlası var. Verilecek olan diplomalarında da bir fark yok. O nedenle sadece isme takılıp Yüksek Okul istemiyoruz demek bana göre yanlıştır diyen Milletvekili İsen, sizin istediğiniz Sağlık Bilimleri Fakültesini açamayız. Çünkü aynı Üniversiteye bağlı ve aynı ismi taşıyan iki Fakülte olamayacağı için sizin istediğiniz Sağlık Bilimleri Fakültesi ismi altında bir Fakülte açılmasını biraz zor görüyorum. Söz vermek istemiyorum ama bu zorluğu aşmak ve açılacak olan Yüksek Okulu Fakülteye dönüştürebilmek için Milletvekili arkadaşlarımla birlikte gayret göstereceğiz. Bundan emin olmalısınız dedi.

Milletvekili İsen, İlla da Fakülte diyorsanız o zaman bir taraftan Sağlık Bilimleri Yüksek Okulunu Fakülteye dönüştürebilmek için çalışırken, olmaması halinde ise size Orman ya da Kimya Fakültesi açabiliriz. Ancak açtığımız o Fakültelere öğrenci bulamazsınız. Çünkü şu anda o Fakülteleri bitirmiş yüzlerce mezun öğrenci iş bulamamaktadır. Bu nedenle öğrenciler bu Fakülteleri tercih etmiyorlar dedi.

Akyazı’nın önü açık ve gelişmeye çok müsait

Bilindiği gibi Akyazı doğası, ormanı, gölleri, turizm alanları ve termal suları ile tanınan bir İlçe. Eğer biz bu alanda bir turizm bölgesi ilan ettirebilirsek inanın onun değeri 5 Fakülteye bedeldir. Bölge Milletvekilleri olarak Akyazı’yı Turizm bölgesi ilan ettirmek için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Başardığımızda göreceksiniz ki, Akyazı Turizm bölgesi ilan edilmekle büyük gelişme kaydetmiş, önü açık ve diğer İlçelerin gıpta ile baktığı bir İlçe konumuna gelmiş. Bunun için çalışıyoruz. Sizlerin bu çalışmalarımızı da dikkat almanızı istiyorum dedi.

Termal su konusu yeniden ele alınmalı

Akyazı’mızın güzel mahallesi Kuzulukta bulunan termal (sıcık) su konusunu yeniden ele almalıyız. Sıcak sudan yararlanarak yapılabilecek olan her şey yapılmalı, bölgenin ve İlçenin kalkınmasına bu şekilde katkı sağlanmalıdır. Onun için bu konuyla ilgili olarak Akyazı Belediye tarafından bir çalışma yapılmasını ve hazırlanacak olan raporların bana gönderilmesini istiyorum diyen Milletvekili İsen, biraz evvel de söylediğim gibi Akyazı’nın önü açıktır ve gelişmeye çok müsait bir İlçemizdir. Yakın zamanda bu güzel İlçemiz parmakla gösterilecek bir seviyeye gelecektir dedi.

Bayraktar oylama yaptırdı

Milletvekili İsen’in konuşmasının ardından ATS O Başkanı Şinasi Bayraktar toplantıyla katılan Oda başkanlarına Akyazı’ya Yüksek Okul mu, yoksa Fakülte mi istiyorsunuz diye sorarak oylama yaptırdı ve toplantıya katılan Ağaç İşleri Başkanı Turan Gürel Yüksek Okul istiyorum derken diğer Oda başkanları Fakülte konusunda ısrarcı olduklarını söylediler ve böylece genel kanaat 1’e karşı 8 oyla FAKÜLTE olarak oluştu.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ