Eğitim
Giriş Tarihi : 21-03-2015 14:37   Güncelleme : 21-03-2015 14:37

KÜLTÜR ELÇİLERİ İLÇEMİZE VEDA ETTİ

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın

KÜLTÜR ELÇİLERİ İLÇEMİZE VEDA ETTİ

Hayat Boyu Eğitim Programı kapsamında İşmont Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Social Media & School (Sosyal Medya ve Okul) adlı Comenius Projesi’nin beşinci hareketliliği 16.03.2015-20.03.2015 tarihleri arasında ülkemizde ve İlçemiz Akyazı’da gerçekleştirildi.

Tatlı bir telaşın yaşandığı okulda Fransa, İtalya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen 23 kişilik grup, okulun öğretmen ve öğrencileri ile farklı eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiler.

Aynı zamanda yapılan çalışmalar ve ziyaretler sürecinde Avrupa Birliği ülkeleri arasında amaçlanan büyük boyutlu bir kültür alışverişi gerçekleştirildi. Misafirlerin bir kısmı Kuzuluk Termal Otel’de bir kısmı da projenin ruhuna uygun olarak öğrencilerin evlerinde misafir edildi.

İlk gün yapılan karşılama töreninin ardından tüm grup öğle yemeğinde Altındere Altıparmaklar Alabalık Tesisleri’nde buluştu ve öğle yemeği yediler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, beraberinde Şube Müdürleri Tahsin Karakaya ve Sinan Algaç’la birlikte yemeğe katılarak proje grubuna yapacakları çalışmalarda başarılar dilediler.Bu tür çalışmaların, ilçemizin tanıtımına da büyük katkılar sunduğu belirtildi.

 5 gün süren ziyaretin ilk günündeSakarya Deprem Müzesi ve Çark Caddesi ziyaretleri, öğle yemeğinde İlimizin meşhur Kazımpaşa Köftesi ikramı ile devam eden ziyaretlerde boş kalan zamanlarını öğrenciler alış veriş yaparak değerlendirdiler.

Sakarya Gezisi sonrası öğrenciler İlçemiz Akyazı’ya geldiler. Öğretmen ve öğrenciler ertesi günü Ankara Beypazarı ziyaretleri gerçekleştirdiler. Bu ziyaretlerde Milli Parklar, Hıdırlık Tepesi gezildi ve öğle yemeği, Gümüşçüler Çarşısı ziyareti ve alışverişinin ardından Yaşayan Müze ziyaretinde Ebru Sanatı uygulamaları yapılarak farklı hayat tecrübeleri yaşadılar.

İlçemize dönen öğretmen ve öğrenciler ertesi gün İşmont Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde proje çalışmalarını okulun duvarlarında sergilediler. Misafir öğretmenlerin yanında okul öğretmenlerinin de katılımıyla İşmont Fabrikası ziyareti yapıldı. Ziyarete giden heyeti Fabrika Müdürü Kenan ŞEN karşıladı. Heyete, Kumaş Kesim Atölyesi, Dikim Atölyesi çalışmaları hakkında bilgiler verildi ve fabrikanın tüm birimleri heyet tarafından ayrıntılı olarak incelendi. Fabrikanın Kurucusu Halil İbrahim BİLDİRİCİ’nin kendisine ait olan mesleğe ilk başladığı dikiş makinası ve yıllarca çalışıp kazandığı takım alet ve ölçü malzemelerinden oluşan özel odasının tanımı katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Yılda iki milyon parça dikimin gerçekleştirildiği İşmont Fabrikası aynı zamanda dünya markalarının da iş elbiseleri tercihinde ön plana çıktığı görüldü.

Heyeti özel konuk odasında kabul eden fabrikanın kurucusu büyük iş adamı Halil İbrahim BİLDİRİCİ, bu günlere nasıl geldiğini dile getirerek “Hedefimiz ülkemizde eğitimin en üst düzeye çıkmasıdır. Eğitime destek anlamında Eylül ayında Gaziantep’te de ülkemize 24 derslikli bir okul kazandırdık.İş yerimizde yaptığımız çalışmalar ile dünya markalarını dikmeye ve en güzelini en iyi bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Ziyaretleriniz bizleri memnun etti. Özellikle okulumuzun değerli müdürü Vedat TETİK’e, proje koordinatörüne, öğretmenlerimize, evlatlarımıza bu güzel ve anlamlı çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaretin ardından heyet okul bahçesinde bir araya geldiler misafir öğrenciler ile okul öğrencileri birlikte okul bahçesinde bir süre futbol ve voleybol etkinliklerinden sonra öğle yemeği için Dere ağzı Alabalık Tesisleri’ne hareket edildi.

Dere ağzı Alabalık Tesisleri’nde öğle yemeğinin ardından öğretmenler ve öğrenciler gece Akyazı Öğretmenevi’nde düzenlenen veda gecesine katıldılar.Misafirlere, çeşitli ev ürünlerinden oluşan hamur işi börekler ve tatlılar ikram edildi.Veda Gecesinde katılımcılara okul öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırlayıp sundukları yöresel halk oyunları,kına gecesi,Karadeniz Halk Oyunları sunuldu. Gecenin finalinde, katılımcı öğretmen ve öğrencilere sertifikaları verildi ve misafir bayanlara kına yakıldı.

Ertesi sabah tüm heyet, İstanbul’a hareket etti. Üsküdar’dan Boğaz Turu ile başlayan İstanbul Gezisi, Eminönü, Mısır Çarşısı, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii ve Tarihi Kapalıçarşı’nın gezilmesinden sonra misafirlerin otellerine bırakılması ile sonuçlandırıldı. Tüm gruplar Türkiye’de bulunmaktan ve bu organizasyonun içinde olmaktan dolayı mutluluklarını ifade ettiler. Cuma günü itibarıyla tüm gruplar ülkelerine döndüler.

Öğrencilerin kaynaşması, misafirlerin memnuniyeti, farklı kültürlerin, farklı ülkelerin insanlarının “insanlık ve sevgi” paydasında buluşması, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünyayı resmetti ve yapılan proje çalışmalarının hedeflediği güzellikleri bütün boyutlarıyla yaşattı.

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ