Eğitim
Giriş Tarihi : 04-10-2023 22:07   Güncelleme : 04-10-2023 22:15

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE İLK DERS ETKİNLİĞİ

​​​​​​​Akyazı Sağlık Bilimleri Fakültesinde 2023-2024 Öğretim yılının başlaması dolayısı ile ilk gün etkinliği düzenlendi.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE İLK DERS ETKİNLİĞİ

Akyazı Sağlık Bilimleri Fakültesinde 2023-2024 Öğretim yılının başlaması dolayısı ile ilk gün etkinliği düzenlendi.

Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki’nin yoğun mesaisi nedeniyle katılamadığı etkinliğe Belediye Başkanı Bilal Soykan,İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şeyda Tok ve İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Demirel Sağlık Bilimleri tarafından hazırlanan İlk Ders etkinliğine katılarak Fakültenin yeni öğrencilerine Akyazı’ya  hoş geldiniz dediler.

2 ayrı salonda gerçekleşen etkinlikte öğrencilere hitabeden Başkan Soykan, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Sağlık Müdürü kendi alanlarında Akyazı’yı tanıtarak Akyazı’daki günlerini huzurlu, mutlu ve başarılı bir şekilde geçirmeleri dileğinde bulundular.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Azize Alaylı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ilk ders etkinliği oldukça ilgi gördü. Öğrenciler salona sığmayınca etkinlik 2 salonda gerçekleştirildi.

Karşılıklı söyleşi şeklinde geçen söyleşide Belediye Başkanı Bilal Soykan, İlçe Emniyet Müdürü Demirel ve İlçe Sağlık Müdürü Şeyda Tok, farklı şehirlerden Akyazı’ya gelen öğrencilerin ilçedeki huzuru ve mutluluğunun kendileri için çok önemli olduğunu ifade ettiler.

Öğrencilere Akyazı’yı tercih ettikleri için çok şanslı olduklarını söyleyen Başkan Bilal Soykan, “Akyazı doğası ve eşsiz güzellikleri ile Türkiye’nin en güzel ilçelerinden bir tanesi. Siz de burada zaman geçirdikçe ve gezdikçe bunu yakından göreceksiniz. Biz ilçe yöneticileri olarak sizlerin her zaman yanınızdayız. Sizlerin ilçemizde mutlu ve huzurlu olmanız bizler için çok değerli. Bunun için elimizden geleni her zaman yapacağımıza emin olabilirsiniz. Biz Akyazı’nın gelişmesini ve büyümesini çok önemsiyoruz. Bunun için de birçok çalışmaya imza atıyoruz. Üniversitemizin ve siz değerli öğrencilerimizin ilçemizin gelişimi için katkı sağlayacağına olan inancım da tam” dedi.

Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi’nin öğrenciler için yeni bir yaşam alanı olduğunu belirten Başkan Soykan, “İlçe tarihimizin en büyük projesini hemen üniversitemizin yakınında hayata geçirdik. Açılışını geçtiğimiz ay yaptığımız tesisimizde hem gerek sportif gerekse sosyal yaşam anlamında keyifli vakit geçirebileceksiniz. Biz Akyazı’da gençlerimiz ve öğrencilerimiz için üretmeye ve çalışmaya durmadan yorulmadan devam edeceğiz. Çünkü bu ülkenin geleceği olan sizler bizim için çok değerlisiniz” diye konuştu.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şeyda Tok ta kendi kurumunu tanıttı ve kurumda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrencilere sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için bir aile doktoruna kayıt yaptırmalarını söyledi. Öğrencilere Akyazı’ya hoş geldiniz dedi.

Daha sonra konuşan İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Demirel ise İlçede asayiş yönünden bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek endişe edecek bir durum olmasın İlçe Emniyet  Müdürlüğü olarak

Toplantıda öğrencilerin merak ettiği ve yaşamakta olduğu sorunlarla ilgili sorularında en önemli sorunun ulaşım sorunu olduğu ortaya çıktı. Bilhassa KYK yurdunda kalmakta olan öğrenciler belli bir saatten sonra yurda gidecek araç bulamıyoruz. Buna acilen bir çözüm bulunmasını istediler.

Sorulara Başkan Soykan cevap verdi ve kendi görev alanına girenleri çözme sözü verdi. Kendi alanı dışında kalanların da çözülmesi için girişimlerde bulunacağını söyledi. Başkan Bilal Soykan sizler için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi zaman içerisinde çeşitli etkinlikler düzenleyecekleri sözünü de verdi.

Etkinlik sonunda Fakülte dekanı Azize Alaylı Konukları Bilal Soykan, Dr. Şeyda Tok ve Yılmaz Demirel’e ilk ders etkinliğine katkılarından dolayı birer teşekkür belgesi taktim etti.

 

 
Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı