Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2017 20:50   Güncelleme : 29-10-2017 20:50

AKYAZI’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da kutlandı

AKYAZI’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da kutlandı. Akyazı’daki ilk tören 28 Ekim günü saat 12.00 de Atatürk anıtı önünde yapıldı. Anıt önündeki tören Kaymakam Ömer Kalaylı ve Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın anıta çelenk koyması saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile tamamlandı.

Akyazı’daki 2. Tören 29 Ekim günü saat 10.00 da Atatürk stadyumunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan tören Kaymakam Ömer Kalaylı ve Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın protokolün halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlaması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Kaymakam Ömer Kalaylı tarafından yapıldı. Kaymakam konuşmasında Cumhuriyetin öneminin altını çizerken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla andı. 15 Temmuz vurgusu da yapan kaymakam Kalaylı milletimiz iç düşmanlara geçit vermemiştir dedi.

Okullardan birer temsilci şiirlerini okurken, karate ve judo gösterilerine yer verildi.

 

Cumhuriyet Ana okulunun bayrak gösterisi ayakta alkışlanırken Paris ilk ve Ortaokulunun gösterilerinin yer aldığı tören geçit resmi ile tamamlandı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ