Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 04-02-2016 22:21   Güncelleme : 04-02-2016 22:21

SORUNLARIMIZI BAKANA AKTARDIK 4 Şubat 2016

Akyazı Ziraat Odasının Şubat ayına ait olağan Meclis toplantısı yapıldı.

SORUNLARIMIZI BAKANA AKTARDIK  4 Şubat 2016

Akyazı Ziraat Odasının Şubat ayına ait olağan Meclis toplantısı yapıldı. Oda meclis salonunda gerçekleşen toplantıda gündemin birinci maddesinde yer alan Yönetim Kurulu tarafından Ocak ayı içinde alınan kararları okunarak meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi gereğince Akyazı Ziraat Odasının 2015 yılına ait kesinleşen gelir ve giderleri Muhasebe Müdürlüğü tarafından okundu ve Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi dilek ve temenniler bölümünde söz alan Yönetim Kurulu başkanı Ali Şener Bayraktar, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2015 yılında da yılsonu itibarıyla gelirlerimiz giderlerimizden fazla oldu.  Bunun ana sebebi elde ettiğimiz gelirlerimizi çarçur etmeden muhafaza etmiş olmamız ve giderlerde azami tasarrufa riayet etmiş olmamızdır dedi.

Yönetim Kurulu üyeleri ile Meclis üyelerinin katıldıkları hiçbir toplantıdan huzur hakkı ücreti almadığının da altını çizen Bayraktar, bunun da gelirlere olumlu yansıdığını söyleyen Bayraktar, biz çiftçimize hizmeti Allah rızası için yapıyoruz. Hiç birimiz hangi nam altında olursa olsun tek kuruş almıyoruz. Bu durumda olan Oda sayısı çok azdır. O nedenle yaptığımız fedakarlıkları oturduğunuz her yerde rahatlıkla anlatın ki, bu durumu dost düşman herkes bilsin dedi.

Oda olarak elde ettiğimiz tüm gelirleri ve yaptığımız masrafları Yönetim olarak siz Meclis üyelerimize kuruşu kuruşuna anlatıp hesap veriyoruz. Bu bizim şiarımızdır. Diğer konularda olduğu gibi gelir ve gider konularında da haddinden fazla şeffafız, hiç kimse bizim dürüstlüğümüzü ve Kurumu doğru yönetmemizi sorgulayamaz. Çünkü biz Yönetim ve Meclis olarak bugüne kadar hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işin altına imzamızı atmadık ve bundan sonra da atmayız diyen Bayraktar, toplantılarda yaptığımız konuşmaları, hiçbir ücret almadan katıldığımız toplantılarda aldığımız kararları temsil etmekte olduğunuz mahallenize gittiğinizde çiftçilerimize, hatta çiftçi olmayan insanlarımıza anlatın. Kurumun var olan parasının bizim titiz çalışmamız nedeniyle olduğunu herkes bilsin ki, böylece bizim ne yaptığımız, nasıl çalıştığımız ortaya çıksın dedi.

FINDIK VE MISIR DA SON DURUM

Fındık ve mısırdaki fiyat istikrarsızlığının tamamen üreticilerden yani kendilerinden kaynaklandığının altını çizen Bayraktar, eğer biz üreticiler fındığımızı emanete vermemiş olsaydık, ihracat yapan aracılar taahhüt ettikleri miktarı alamamış olsalardı fındığımızın fiyatı bugün bulunduğu seviyenin çok çok üzerinde olurdu. Bütün mesele fındığı emanete vermemektir. Bunun gerçekleşmesi için çok gayret gösterdik ama maalesef başarılı olamadık. Çünkü üreticimiz ürününü emanete götürüp teslim etti dedi.

Mısır’da da durumun aynı olduğunu söyleyen Bayraktar, piyasaya talepten fazla ürün sürdük. Fiyatlarınr düşmesinin bir nedeni bu. İkinci neden mısırı gereği şekilde kurutmadık yaş olarak alıcılara sattık bu da fiyat düşüklüğünün ikinci nedeni dedi. Bayraktar, vatandaşın mısırını mutlaka ambarına koyması gerektiğini söyleyerek, bunu beceremezsek fiyatların belirlenmesi alıcıların elinde olur. Bizde uymak zorunda kalırız dedi.

SORUNLARIMIZI BAKANIMIZA AKTARDIK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bursa’da düzenlenen Marmara Bölge toplantısına Sakarya’daki Ziraat Odaları adına katıldığını söyleyen Ali Şener Bayraktar, toplantıya ev sahipliği yapan Sayın Bakanımız, Bakanlık Müsteşarımız ile ilgili Genel Müdürlerin huzurunda konuşma yaptığını ve konuşmasında Sakaryalı çiftçilerin tespit ettikleri tüm sorunlara değindiğini ev sahibi konumunda olanlarında kendisini can kulağı dinleyip gerekli notlarını aldıklarını anlattı ve ayrıca sorunları içeren dosyayı da Sayın Bakana verdim dedi.

Sakarya’da Lisanslı depoculuk hizmeti mutlaka getirilmelidir diyen Bayraktar, bu konuda çok kararlı olduklarını ve bu kararlılıklarını toplantıda yaptığı konuşmasında üzerine basa basa bir kez daha dile getirdiğini söyledi.

Hazine arazisi üzerinde üretim yapan çiftçinin desteklerden yararlandırılması için yasada değişiklik yapılması gerektiğini yetkililere yaptığı konuşmasında bir kez daha anlattığını, desteklerden yapılan kesintilerin yapılmamasını, yeni Bakan tarafından iptal edilen arazi toplulaştırılmasının tekrar yürürlüğe sokulması gerektiğini ve bunun Sakarya için çok önemli olduğunu, İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin ÇKS kayıtları nedeniyle arazilere inemediklerini, bu nedenle asıl yapmaları gereken işlerini yapamadıklarını, ÇKS kayıtlarının İl ve İlçe Ziraat Odaları tarafından yapılmasını ve buna tüm Odaların hazır olduğunu toplantıya katılan Bakan ve yetkililere anlattığını ve talep ettiğini anlatan Bayraktar, Et ve Süt’te var olan istikrarsızlığı önlemek için Et-Süt Kurumunun alım yapmasını, yine aynı şekilde Mısır ve Fındık ürününün de TMO’nun daha etkin ve de piyasayı dengeleyecek şekilde alım yapması gerektiğini yaptığı konuşmasında yer verdiğini sözlerine ekledi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ