Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 03-01-2019 06:33   Güncelleme : 03-01-2019 06:33

KÜÇÜCEK DERESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Akyazı’nın fabrikalar bölgesi olarak da adlandırılan bölgenin içinden geçmekte olan

KÜÇÜCEK DERESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

 

Akyazı’nın fabrikalar bölgesi olarak da adlandırılan bölgenin içinden geçmekte olan Küçüçek deresi fabrika atıkları nedeniyle zaman zaman rengini değiştirir. Suyun rengi değişir değişmezde yerel basın bunu haber yaparlar ve çalıştıkları basın kuruluşlarına bu haberi aktarırlar. Bahse konu olan Küçücek deresi renk değiştirerek haber konusu olduğunda bazı yetkililer gelip suda inceleme yaparlar v e bir rapor hazırlayıp giderler. Hazırlanan raporda ne yazar ve suya o rengi verdirenin kimliği bilinmez ya da açıklanmaz.  Bu durum bu güne kadar böyle gelmiş böyle gitmiş.

Aynı dere son birkaç günden beri bu defa bembeyaz köpük gibi akıp gidiyor. Suyun durumunu gören Akbalık Mahalle Muhtarı Rüstem Bilgi hiç zaman kaybetmeden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığına haber vermesi ile haber verilenler bölgeye gelip incelemelerini yaptılar ve sudan numuneler alarak geri döndüler.

Akbalık Mahalle Muhtarı Bilgi çocukluğumuz bu derenin içinde geçti. Tertemiz suyunu hem biz hem de hayvanlarımız içiyordu. Fabrikalar geldi suyun ne tadı, ne tuzu ne de doğal rengi kaldı. Artık bu duruma dur demenin zamanı gelip geçiyor. Benim fabrika yetkililerden ricam lütfen arıtmalarınızı kullanın. Suyumuzu bize zehir etmeyin. Kamu yetkililerine de buradan sesleniyorum sizlerde suç kimdeyse onu aç ıklayın ve gereken cezasını da verin demek suretiyle açıklamasını tamamladı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ