Hedef Kuran-ı Kerimi okumak

​​​​​​​Okulların yaz tatiline girmesinin hemen ardından Akyazı Müftülüğü tarafından başlatılan yaz kuran kurslarına katılan öğrenciler

Eğitim - 06-07-2023 19:36 291 kez okundu.

Hedef Kuran-ı Kerimi okumak

Okulların yaz tatiline girmesinin hemen ardından Akyazı Müftülüğü tarafından başlatılan yaz kuran kurslarına katılan öğrenciler bu defa da camileri doldurdular. Öğrencilerin gösterdiği bu ilgi İlçe Müftülüğünü ve camilerde görevli olan İmam Hatip ve diğer görevlileri ile öğrenci velilerini sevindirdi ve mutlu etti.

Yaz tatilinden yararlanarak kendilerine en yakın camiye giden öğrencilerin ilk hedefi kuşkusuz Kuran-ı Kerimi okumayı öğrenmek. Bunun yanı sıra Allah ve Peygamber sevgisi, Anne Babaya itaat, özel geceler ve o gecelerde yapılması gerekenler, Peygamberimizin hayatı gibi ç ok önemli dini bilgileri de öğrenmek yine öğrencilerin önemli hedefleri arasında yer alıyor.

Akyazı’nın önemli camilerinden biri olan Baraka Camide yaz kuran kursunu hayata geçiren ve Kuran-ı Kerimi okumayı, dinini öğrenmeyi isteyen öğrencilere kucak açan camilerden biri.

Caminin din görevlileri Yasin Yılmaz ile Kadir Kurtoğlu da kendilerine müracaat eden öğrencilere bütün bildiklerini en ince noktasına kadar öğretmek için kolları sıvaş durumdalar.

Başarılı kursiyerlere ödülleri hazır

Açılan kursa 40 kursiyer katılıyor. Kurs 3 Temmuz’da başladı ve 6 hafta sürecek. Bu süre içinde Kuran-ı Kerim okumayı ve verilen dini bilgileri hocalarının istedikleri gibi öğrenen kursiyer öğrenciler için Baraka Cami Derneği de geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda hediye vermek için şimdiden çalışmalarını başlattı.

Bizim Akyazı İnternet Sitemizi ziyaret eden Dernek başkanı Hasan Kaliç arkadaşamız Salim Özyılmaz’la görüştü ve kursiyerlerle ilgili yapmayı düşündüklerini anlattı. Kaliç şunları söyledi “Camimizde açılan yaz kuran kursuna ilgi bir hayli fazla. Kurs süresince başarılı olan çocuklarımıza da ödül vermek için bizde yönetim olarak kollarımızı sıvadık. Kurs bitiminde cami görevlilerimizin yapacakları sınavlarda ilk üç dereceye giren çocuklarımıza birer bisiklet, dört ve beşinci olan çocuklarımıza birer tablet ve kursa katılan bütün çocuklarımıza birer top ve birer Sakaryaspor forması vereceğiz” dedi ve ödüllerin temininde kendilerine maddi destek verenlere teşekkür etti. 

 

 
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
AKYAZI’DA AKIL OYUNLARI YARIŞMALARI TAMAMLANDI DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ TÖRENLE ALDI

AKYAZI’DA AKIL OYUNLARI YARIŞMALARI TAMAMLANDI DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ TÖRENLE ALDI

04-05-2024 - Eğitim

Akyazı Kızılay Anadolu Lisesi Öğrencilerine 1-7 Mart Deprem Haftası Dolayısıyla Deprem Eğitimi verdi.

Akyazı Kızılay Anadolu Lisesi Öğrencilerine 1-7 Mart Deprem Haftası Dolayısıyla Deprem Eğitimi verdi.

07-03-2024 - Eğitim