YAĞCILAR MUHTARI ALİ ÖZ “HİZMET FAKİRİYİZ”

Akyazı’ya bağlı Yağcılar Mahallesi Muhtarı Ali Öz son 5 yıl içinde Akyazı Belediyesinden hizmet alamadıklarını

Akyazı Güncel - 26-01-2019 13:34

 

Belediyemiz bize üvey evlat muamelesi yaptı

Akyazı’ya bağlı Yağcılar Mahallesi Muhtarı Ali Öz son 5 yıl içinde Akyazı Belediyesinden hizmet alamadıklarını söyleyip adeta feryat ediyor. “Hizmet fakiriyiz” diyen Muhtar Ali Öz Akyazı belediyesinin bu 5 yıllık zaman diliminde kendilerine üvey evlat muamelesi yaptıklarını da söyledi.

Cevat Ayhan abimizin mekanı inşallah cennet olur

Özellikle Mahalle yollarının adeta birer köstebek yuvası haline geldiğinin altını çizerek Allah merhum Cevat Ayhan büyüğümüzden razı olsun.  Allah onun mekanını cennet eylesin. Mahallemizin ortasından geçmekte olan ana yolumuzu karayolları ağına aldırmamış olsaydı bugün ana yolumuzda Mahalle yollarımız gibi olacaktı onun için merhum büyüğümüze ne kadar dua yapsak azdır dedi ve konuşmasına şöyle devam etti “ Yağcılar Mahallesi olarak sıkıntımız sadece yollarımız değil. Kanalizasyonumuz olmadığı için alt yapı sorunumuz var. Bu asırda böyle bir sorun hiç olmaması lazım ama maalesef bizde var. Mahallemizle İlçe Merkezimiz arasında 2 Km. bile yok. Buna rağmen bu sıkıntı var. Ayrıca doğalgazımız yok. Altındere’ye verileceği söylenen doğalgaz şayet bize de verilmezse Mahallemizden geçişine asla izin vermeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum.”

Deremiz temiz hale getirilmeli

Muhtar Ali Öz Mahallelerinden geçmekte olan yağcılar deresinin geçmişte tertemiz aktığını, içilebilir durumda olduğunu ve kendi Mahalle çocukları ile birlikte Akyazı’dan gelen çocukların her gün yüzebildikleri bir dere olduğunun altını çizerek, bugün ise pislikten geçilemiyor. Bırakın o suyu insanların içmesini hayvanlarımıza bile içeremiyoruz. O nedenle bu suyumuzu kirletenlerin bulunup cezalandırılmalarını ve eskiden olduğu gibi tekrar suyumuzun temiz halde akmasının sağlanmasını yetkililerden bekliyoruz dedi.

Aynı dere üzerinde oluşan şelaleden yararlanmak suretiyle alan üzerinde mesire yeri yapılabileceğini bu durumdan bütün insanların faydalanabileceklerinin de altını çizen Muhtar Ali Öz, şu an itibarıyla bahse konu olan bu alanımız üzülerek ifade etmeliyim ki, sarhoşların ayyaşların mekanı hali gelmiş durumda. Ne yaptıysak onlardan kurtulamadık. Güvenlik güçlerimizden isteğimiz o sarhoş ve ayyaşlardan Mahallemizin ve o alanın temizlenmesidir dedi.

Yaya yolu istiyoruz

Mahallemiz gerçekten tam bir ifadeyle hizmet fakiri bir Mahalle konumundadır. Mahallemiz sınırları içinde bulunan iki köprü arasında kalan bölümde yaya yolu yapılması gerekiyor. Çünkü yayalar trafiği hayli yoğun olan bu bölgede yürümekte zorlanıyorlar ve tehlike içinde yürümek istemiyorlar diyen Muhtar Ali Öz, hayati önem arz eden bu sorunun can kaybı yaşanmadan çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi.

SASKİ ve SEDAŞ’tan memnunuz

Nasıl ki şikayet ettiğimiz kurumların isimlerini zikrederken, memnun olduklarımızdan da bahsetmemiz ve onların isimlerini de kamu oyuyla paylaşmamız lazım diyen Yağcılar Mahalle Muhtarı Ali Öz, SASKİ ile SEDAŞ’ı memnun oldukları kurumlar arasında saydı ve Mahallelerine getirdikleri hizmet içinde onlara teşekkür etti.

Bu açıklamam bir seçim yatırımı değildir

Herkes biliyor ki 31 Mart tarihinde Mahalli seçimleri yapacağız. Ben şu an Mahalle Muhtarıyım. 31 Mart seçimlerinde de tekrar adayım. Ancak yaptığım açıklamaları hiç kimse bir seçim yatırımı olarak görmesin ve mazeret gösteriyorum zannetmesin. Ben bu tür açıklamaları 5 yıllık Muhtarlık dönemimde bir hayli yaptım. Ayrıca benim seçim kaygımda yok. Benim asıl amacım yapamadıklarımı ve getiremediğim hizmetleri neden yapamadığımı ve neden getiremediğimi Mahalle sakinlerimle paylaşmaktır. Bunun da altını mutlaka çizmek isterim  dedi ve görevde bulunduğu süre içinde kendisine her türlü desteği veren basın mensuplarına teşekkür ederek açıklamasını tamamladı.

Yağcılar küçük bir Mahalle

Akyazı’ya bağlı olan Yağcılar Mahallesi İlçenin hem alan bakımından hem de nüfus bakamından küçük Mahallelerinden biri. Yağcılar Mahallesinde 230 hane var ve nüfusu 975. Seçmen sayısı ise 700.

 

Günün Diğer Haberleri