TEKDER’DEN YABANCI ÜLKE ÖĞRENCİLERİNE MUSİKİ ZİYAFETİ

TEKDER’den 30 yabancı ülkeden gelen öğrenci ve öğretim üyelerine Tasavvuf Musikisi ziyafeti verdi.

Akyazı Magazin - 21-08-2014 23:23

Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri Doç.Dr. Osman TİTREK, Doç.Dr. Mustafa ALTUN ve Doç.Dr. Erdal Hoca tarafından ülkemize davet edilen 30 ayrı ülkeden öğrenciler, öğretim üyeleri ve akademisyenlerin ziyaretine TEKDER tarafından 20.08.2014 Çarşamba günü saat 20:00 'da düzenlenen 'Tasavvuf Musikisi Ziyafeti' programı ile ülkemizin değerlerinden olan Tasavvuf Musikisi tanıtımı yapıldı.

Daha öncede aynı şekilde birçok program ile Tasavvuf Musikisi 'nin tanıtımını yapan TEKDER, gerek yurtdışında yapılmış programları gerekse yurtiçinde yaptığı programlarla büyük beğeni toplamış ve birçok ülke ve şehirde de Tasavvuf Musikisini Tanıtma ve Yaşatma Derneği adı altında şubeler kurarak bu kültürün yayılmasına ve unutulmamasına destek vermişti. 

 

Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri Doç.Dr. Osman TİTREK, program öncesi ve sonrası 30 ülke öğrencilerine yaptıkları bu ziyaretlerde neleri gördükleri ve beğendiklerini sordu.

Öğrenciler ve akademisyenler Tekder’e geldiğimizde sıradan bir gece yaşayacağımızı zannetmiştik ama gördük ki  Türk musikisi ruhu dinlendirdiği gibi aynı zamanda da duygulandırıyor. Bu program bize Türk kültürünün bir özelliğini ve Türkiye’de daha çok araştırmalar yaparak kültürel açıdan bilgi edinmemiz gerektiğini bizlere hatırlattı.

Bizleri bu gece bu özel mekanda ağırlayan derneğin onursal başkanı Sayın Adil Yıldız Hoca ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz mükemmel bir gece yaşadık. Dediler.

 

Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri Doç.Dr. Osman TİTREK, program sonunda Onursal Başkan Adil Yıldız’a bir plaket  vererek etkinliklerinden dolayı kutladı.

 

Sema gösterileri

30 ayrı ülkeden öğrenciler, öğretim üyeleri ve akademisyenlerin katıldığı gecede genç ve yetenekli semazenlerin yaptıkları sema gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ile izlenerek büyük beğeni kazandı.

Gecenin finalinde semazenler dernek yönetimi ve tüm katılımcılar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Geceye katılanlar

 

Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri Doç.Dr. Osman TİTREK, Doç.Dr. Mustafa ALTUN ve Doç.Dr. Erdal Hoca,Fransa Srtasburg D.Başkanı Murat Yozgat,Valence Dernek Başkanı Osman Cihan,Almanya Manhaim Yusuf Ziya,Sakarya TV Şaban Mergül,Sakarya Metropol Osman Yol açar,Akyazı din görevlileri,Karapürçek Müftüsü katıldı.

 

Günün Diğer Haberleri