İŞ ADAMLARIMIZA ALMANYADAN MİSAFİR

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Marmara İş Hayatı Dernekleri

Akyazı Güncel - 01-01-1970 03:00

Federasyonu’na(MARİFED)’a bağlı olarak faaliyet gösteren Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği(SAGİAD),Akyazı Şubesi Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonu(BUV)Başkan Yardımcısı Ali Sami Yıldırım’ı ağırladı.

SAGİAD Akyazı Şube Başkanı Metin Sert ”İşadamlarının ufkunu açmaya hedefliyoruz. Bölgedeki iş dünyasının hacmini artırmak ve ivme oluşturmak azmindeyiz. Dünyadaki gelişimi takip ve başarımızı sürdürmek için eğitimli, donanımlı, kültürlü ve dürüst kadrolardan oluşan Akyazı işadamları ekibimizle Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonun bilgi ve tecrübelerini paylaşmalar, ticaret hacmimizi artıracaktır. Ticaret köprüsü kurularak, ülkemizin kalkınmasında faydalı olacağına inandığımız iş görüşmelerini son derece önemsiyoruz. Gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.

BUV Başkan Yardımcısı Ali Sami Yıldırım, Türkiye’nin büyük hedefleri olduğunu ve Avrupa ile Almanya’nın hedeflerin gerçekleştirilmesinde ortak olarak Türkiye’nin yanında bulunması gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye’nin dünyadaki saygınlığının giderek artığını vurgulayan Ali Sami Yıldırım,” Türk Kolejlerinde okuyan, dilimizi, kültürümüzü öğrenen yabancı öğrenciler, dünya barışında önemli roller oynayacak. Türkiye Allah’ın izniyle dünyada hak ettiği yerde bir gün mutlaka olacak. Bu da kendini daha fazla tanıtarak olacak.”ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Avrupa ve Almanya için mükemmel bir ekonomik ortak olduğuna işaret eden Yıldırım,”Bugün bölgenin siyasi haritasına bakıldığında Türkiye’nin sabitleyici bir çıpa olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin Almanya ve diğer Batı ortaklarıyla beraber denge oluşturma ve risklerle başa çıkma çabası içinde olduğunu görüyoruz. Türkiye burada bir anahtar ülke. Türkiye batı ülkeleri için de bir güvenlik çıpası” diye konuştu.

Almanya’da yenilenebilir enerjilerin geliştirilmesiyle yaklaşık 130 milyon ton sera gazı emisyonu önlendiğini aktaran Ali Sami Yıldırım ”Alman enerji ekonomisi Türkiye ile işbirliği için can atıyor. Yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, konvansiyonel güç santralleri ve onların modernleştirilmesi, linyit kömürünün etkin kullanımı ve aktarım merkezlerinin geliştirilmesi ile enerji düzenlemeleri konularında Türkiye ile çalışmayı hedeflediklerini ”dikkat çekti.

Günün Diğer Haberleri