VALİ COŞ VE BAŞKAN AKCAN’DAN MESAJ

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş Ramazan Bayramı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan Kadir Gecesi münasebetiyle tebrik mesajı yayımladılar.

Akyazı Güncel - 02-07-2016 02:00 493 kez okundu.

VALİ COŞ VE BAŞKAN AKCAN’DAN MESAJ

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş Ramazan Bayramı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan Kadir Gecesi münasebetiyle tebrik mesajı yayımladılar.

 VALİ COŞ’UN MESAJI:

Saygıdeğer Sakaryalılar;

 Aziz Milletimizin ve İslam Aleminin sosyal hayatında birlik, beraberlik, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma duygularının zirveye çıktığı, aynı zamanda manevi değerlerin, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Mübarek Ramazan Bayramını daha hep birlikte idrak ettik.

  Bilindiği gibi Bayramlarımız; sevgi, saygı, yardımlaşma, hoşgörü ortamının güçlendiği, insanlarımız arasındaki birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının pekiştiği, dargınlık ve kırgınlıkların önlendiği, Milli ve Manevi duygularımızın daha da üst seviyelere çıktığı müstesna günlerdir. Millet olarak Ramazan’da, Bayramlarda doyasıya yaşadığımız bu mutluluk ve huzuru yılın tüm günlerine yaymalıyız. Bu güzel tablonun sadece böyle bayram günlerinde değil, yılın her gününde yaşanması için halisane duygularla çaba harcamalı, kardeşlik, sevgi, saygı, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma iklimini güçlendirmeliyiz.

 Bu Mübarek günlerde Şehitlerimizi, Gazilerimizi, şükranla anıyoruz. Unutmayalım ki, böyle büyük güçlü bir ülkede hür yaşayabiliyorsak bunu onlara borçluyuz. Şehitlerimizin aileleri ve Gazilerimiz hepimize emanettir. Onlar en değerli varlıklarını bu vatan için feda etmişlerdir. Milletimizin gözbebeği olan şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi her zaman göstermeliyiz. Bu bayramda da onların yanında olmalıyız.

 Saygıdeğer Sakaryalıların, bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri için, bayram süresince görevi başında olan güvenlik, sağlık, zabıta ve itfaiye personeli başta olmak üzere tüm görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

 Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için bütün vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaları, daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını temenni ve tavsiye ediyoruz.

 Ramazan Bayramı, bütün Milletimizin yüreğine daha çok ferahlık ve daha çok huzur verecek, milli birlik ve beraberliğimizi, manevi dayanışmamızı ve kardeşlik duygularımızı güçlendirecektir. Bu hissiyatla; bütün Sakaryalı Hemşerilerimin Mübarek Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularla tebrik ediyor, Aziz Milletimize, İslam Âlemine ve Tüm İnsanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

            

AKYAZI BELEDİYE BAŞKANI HASAN AKCAN’IN MESAJI:

 Bereket ve huzur içerisinde geçirmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmamızla birlikte, manevi lezzetinin doruğa ulaştığı, af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız.

 Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Ramazan ayı sevgi ve kardeşliğin pekiştiği bir aydır. Kadir Gecesi de bin aydan daha hayırlı bir gece olup, aynı zamanda müminler için de bir fırsattır. Kadir Gecesi dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, sevginin, saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdir.  Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği bu mübarek geceyi idrak ederken; açları, yoksulları, zulme maruz kalmışların haklarını düşünmemiz, onların dertleriyle dertlenmemiz, yaralarını sarmamız gerekir. Bu bütün Müslümanların üzerine düşen bir görev ve sorumluluktur. Kadir Gecesi, en faziletli ve kutsal gecelerden biridir. Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

 İnanıyorum ki bütün vatandaşlarımız bu mübarek ayın ve bu gecenin hatırına bir hayır yarışı içine olmuşlardır; ihtiyaç sahibi insanlarla dayanışma içinde hareket etmişlerdir. Bu duygu ve düşünceler ile  tüm İslam aleminin ilimizin ve ilçemizin ve tüm ümmeti Muhammed’in  Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; bu gecenin tüm Milletimizin birliğine ve dirliğine  hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum”dedi.

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SAKARYA GAZETECİLER CEMİYETİNDE KONGRE BAŞKAN MATUR TEKRAR SEÇİLDİ

SAKARYA GAZETECİLER CEMİYETİNDE KONGRE BAŞKAN MATUR TEKRAR SEÇİLDİ

29-04-2024 - Akyazı Güncel

Sevinç Özer’e önemli görev

Sevinç Özer’e önemli görev

29-04-2024 - Akyazı Güncel