MHP'LİLERDEN ANLAMLI ZİYARET

21 Mart Down sendromlular farkındalık günü dolayısı ile MHP İlçe teşkilatı anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Eğitim - 23-03-2022 00:00 564 kez okundu.

MHP'LİLERDEN ANLAMLI ZİYARET

 

21 Mart Down sendromlular farkındalık günü dolayısı ile MHP İlçe teşkilatı anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Meclis üyeleri Ergün Öztürk ,  Ahmet Çetin, Furkan Çakıroğlu ve İksan  Özcan birlikte ilçemizde faaliyet gösteren Özel Eğitim Uygulamalı  Meslek Lisesi ve  Özel Eğitim 1.2 ci kademe uygulama okulu’na bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Beraberinde bu okullarda eğitim gören Down sendromlu öğrencilere çeşitli hediyelerle giden MHP’liler burada öğrencilere hediyelerini vererek onlarla kısa süreli de olsa ilgilenip oyunlar oynadılar Şarkılar söylediler. Onları mutlu ettiler.

Okul Müdürleri  Uğur Arslan, Ahmet Avcı ve öğretmenlerle  de görüşen MHP heyeti çalışmalar hakkında bilgi alarak sorunlarını ilgili makamlara ileterek çözüm yolları arayacakları sözü verdiler.

DOWN SENDROMU NEDİR

2011 yılında tüm dünyada Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek ve mevcut çalışma imkanları ile iş sahalarını artırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler 21 Mart'ı Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir.

Down Sendromu genetik bir farklılıktır. Sıradan bir insan vücudunda  46 kromozom bulunurken, down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. Kromozomları olması nedeni ile 47 olmaktadır. Bu nedenden dolayı her yıl 3. Ayın 21. Günü farkındalık günü olarak kabul edilmiştir. Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, bireyin hayatı boyunca devam eden bir  farklılıktır. Erken ve sürekli eğitim ile beraber  down sendromlu bireyler arkadaş edinebilir, okula gidebilir, iş edinebilir, hayatları ve gelecekleri için karar verebilirler.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Akyazı Kızılay Anadolu Lisesi Öğrencilerine 1-7 Mart Deprem Haftası Dolayısıyla Deprem Eğitimi verdi.

Akyazı Kızılay Anadolu Lisesi Öğrencilerine 1-7 Mart Deprem Haftası Dolayısıyla Deprem Eğitimi verdi.

07-03-2024 - Eğitim

İSTİKLAL  MARŞI’NI SESİ İLE EN GÜZEL OKUYAN OKULLAR BELLİ OLDU

İSTİKLAL  MARŞI’NI SESİ İLE EN GÜZEL OKUYAN OKULLAR BELLİ OLDU

05-03-2024 - Eğitim