ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk Yurt içi ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde

Akyazı Güncel - 10-11-2018 20:41 672 kez okundu.

ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANDIK

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk Yurt içi ve yurt dışındaki temsilcilerimizde olduğu gibi Akyazı İlçesinde de düzenlenen törenlerle minnet ve özlemle anıldı. 

Anıt önündeki tören

İlk tören Atatürk anıtı önünde gerçekleşti. İlçe Kaymakamının anıta çelengini bırakmasının ardından çalın siren eşliğinde saygı duruşuna geçildi ve akabinde de istiklal marşı okundu. Gönderde olan bayrağımızda yarıya indirildi. 

Sosyal Gelişim Merkezindeki tören

Anma programının ikincisi Sosyal Gelişim Merkezi salonunda yapıldı. Kuzuluk İşmont Halil İbrahim Bildirici Meslek Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı. Okul Müdürü Ramazan Şerbetçi günün anlamına ilişkin konuşmasını yaptı. Sinevizyon gösteriminde Önderimiz Atatürk’ün rahatsızlığından vefatına kadar olan hayatından bir kesit anlatıldı. Öğrenciler şiirlerini okudu ve “her mevsimde açar” isimli oratoryoyu sundu.

Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi

Atamızın vefatının yıl dönümü nedeniyle Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi salonunda düzenlenen anma töreninin son bölümünde ise Sakarya’dan gelen Güzel Sanatlar Lisesinin Müzik Öğretmeni Canan Özmen’in şefliğinde saz ekibi ve korosunun çalıp söylediği Atatürk’ün sevdiği şarkılar büyük beğeni topladı. 

 

Düzenlenen törenlere Kaymakam Yakup Güney, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Gürel, J. Komutanı Binbaşı Hamit Gencay Taşdemir, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, CHP İlçe Başkanı Recep Furuncuoğlu, MHP İlçe Başkanı Ali Dertli, BBP İlçe Başkanı Naim Yolcu, ADD Başkanı Oktay Aktaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, THK Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Muzaffer Başer, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, Gaziler Derneği başkanı Mehmet Hikmet Desteci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SAKARYA GAZETECİLER CEMİYETİNDE KONGRE BAŞKAN MATUR TEKRAR SEÇİLDİ

SAKARYA GAZETECİLER CEMİYETİNDE KONGRE BAŞKAN MATUR TEKRAR SEÇİLDİ

29-04-2024 - Akyazı Güncel

Sevinç Özer’e önemli görev

Sevinç Özer’e önemli görev

29-04-2024 - Akyazı Güncel