AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muzaffer Başer, Akyazı Belediye Başkan yardımcısı Ünal Gündüz, Bakkallar Odası Başkanı Hüseyin Kaliç, Manifaturacılar Odası Başkanı İsmet Öztürk, Gıda Maddeleri Odası Başkanı Mustafa Demiralay, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Üstün, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Curoğlu, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Adem İsmailtevfikoğlu beraberlerinde Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar olduğu halde Akyazı Heyeti Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a bir ziyaret yaptı.
Fakülte isteği
Ziyaretle ilgili açıklama Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar’dan geldi. Akcan ve Bayraktar Rektör Elmas’a Akyazı’nın Sakarya’nın önemli İlçelerinden biri olduğunu belirterek eğitim konusunda da önemli olmak istediklerini ve bu nedenle nüfusu mahalleleriyle birlikte 100 bine yaklaşan Akyazı’ya bir Fakülte kurulması gerektiğini söylediler ve bu konuda Rektör Elmas’tan destek talebinde bulundular.
Akyazı Heyeti Rektöre gördüğünüz gibi kalabalık bir heyetle sizleri ziyaret ediyoruz. Bu biz Akyazılıların birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösteren önemli bir kanıttır. Bizler İlçemize bir Fakülte açılmasını istiyoruz. Bu konuda kararlı ve ısrarlıyız. Bu konuda bizlere yardımcı olmanızı ve bu isteğimize destek vermenizi istiyoruz dedi.
Ünal Gündüz bilgi verdi
Akyazı Belediye Başkanı Ünal Gündüz Akyazı’da bir Fakülte kurulmasına ilişkin bugüne kadar yapılan çalışmalar ve gelinen nokta ile ilgili geniş bir bilgi sunumu yaptı ve Belediyenin konuya ilişkin başlattığı çalışmalarda hayli mesafe kat edildiğini Fakülte binasının kurulmasına ilişkin olarak iki yer belirlendiğini, Rektörlük hangi yeri uygun görürse tahsis işleminin kısa sürede tamamlanacağı hususlarında bilgiler aktardı.
Rektörün konuşması
S.Ü. Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da konuşmasında; kalabalık bir heyetle ziyaretime gelen Akyazılıların birlik ve beraberlik içinde olduğunu görüyorum. Bundan da büyük memnunluk duyduğumu belirtmek isterim diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü “Üniversite olarak hızlı bir şekilde büyüyor ve ilerliyoruz. Üniversitemiz artık belli bir noktaya geldi. O nedenle Akyazı’da bir Fakülte açılmasına ben de sıcak bakıyorum ve bu konuda sizleri destekliyorum. Ancak, Fakülte açabilmemiz için İlçede fakülte havasının oluşması lazım. Görebildiğim kadar bu hava oluşturulmuş görünüyor. Buna ilave olarak Akyazılıların önce bir yer tahsisi ile Üniversite olarak maddi katkı sağlayamadığımız için yaklaşık olarak 15-20 milyon liraya mal olacak fakülte binasını yapması gerekiyor. Bu şartlar oluştuğunda fakülte açılmasının yolu da açılır. “
S.Ü.Rektörü Muzaffer Elmas konuşmasını şöyle tamamladı “ Şartların oluşması halinde Akyazı’ya Diş Fakültesi ya da Doğa Bilimleri Fakültesinin veya o günün şartlarında bir Fakülte açabiliriz. Yeter ki siz Akyazılılar yapmanız gerekeni yapın”














