AKYAZI’DA TERMİNAL OLMAYINCA

Akyazı’da terminal olmayınca Akyazı-Adapazarı arasında yolcu taşımacılığı

Akyazı Güncel - 19-07-2017 17:48 1427 kez okundu.

AKYAZI’DA TERMİNAL OLMAYINCA

Akyazı’da terminal olmayınca Akyazı-Adapazarı arasında yolcu taşımacılığı yapan Kooperatif’te yer bulmada zorlanıyor. Garaj olarak kullanılan yerin Kaymakamlığa devredilmesi ile yersiz yurtsuz kalan Akyazı Kooperatifi yöneticileri aradan geçen içerisinde çok sayıda yer değiştirerek yolcu taşımacılığı yapma gayretindeler. Ne var ki, son olarak garaj olarak kullanılan alandan da çıkarılan Kooperatif ve Kooperatife bağlı olarak çalışan minibüs ve midibüsler bu defa geçici olarak iş adamı Haluk Atabek’e ait olan Atabek Petrol yanından araçlarını kaldırmaya ve Akyazılıları taşımaya başladılar.

Terminal yapmak belediyenin asli görevi

Bir Belediye düşünün ki, yıllardan beri bir terminal yapıp yolcu taşımacılığı yapanlara tahsis edememiş. Yine bir Belediye düşünün ki, hiç umursamadığı ve ne yaparsanız yapın kendinize bir yer bulun diyerek şoför esnafı bir kenara bırakmış olsun.

İşte tüm bunlar Akyazı için geçerlidir. Zira deprem sonrası yolcu indirip bindirdikleri ve kendilerine bağlı olan araçların park ettiği alandan mahrum kalan ve o tarihten bu güne kadar da bugün yapılacak yok yarın yapılacak. Planı projesi hazır denilen terminalin bir türlü yapılamıyor olmasından kaynaklı adeta göçebe konumuna düşen şoför esnafı ne kadar düştükleri durumdan şikayetçiyse, seyahat etmekte olan Akyazılılarda maruz kaldıkları durumdan o kadar hatta onlardan daha fazla şikayetçiler.

Akyazılılar terminal yapmak Büyükşehir belediyesinin görevi diyorlar ve ekliyorlar “Yıllardan beri otogarımız yok. Belediye başkanları ve yetkililer her seferinde her şey hazır kısa sürede otogar inşaatına başlayacağız diyorlar ama aradan geçen zaman içerisinde tek bir çivi dahi çakmadan bizleri kandırmayı sürdürdüler” diyorlar ve ekliyorlar “Her ne kadar Akyazı Belediyesinin bu konuda bir görevi yoksa da onlarında bizden yana tavır alarak bizim çektiklerimizi Büyükşehir yetkililerine aktarsınlar istiyoruz”

Terminal meselesi gündemden düşmüyor

Akyazı’da terminal meselesi hiçbir zaman gündemden düşmüyor ama yapılmada yapılmıyor. Bu durum kuşkusuz Belediye yetkililerinin dışında kalan tüm Akyazılıları üzüyor. Geçmişte olduğu gibi bu günlerde de otogar meselesi yine gündemde. Yer belirlendi planı projesi hazır deniyor. Akyazılı yine mi? kandırılıyoruz bekleyip göreceğiz diyorlar.

Belediye sadece parasını alıyor

Akyazı Adapazarı arasında yolcu taşımacılığı yapmakta olan şoför esnafı da bu olumsuz durumdan son derece şikayetçiler. Yıllardan beri Akyazı’mızda otogar yok. Ne Büyükşehir Belediye Başkanımız ne de UKAME yetkilileri durumunuz nedir. Otogarınız olmadığı için sıkıntı yaşıyormusunuz? Yolcularınızı nerede indiriyor, yolcularınızı nereden alıyorsunuz diye sormuyor. Ama ödememiz gereken borcumuzu bir gün geciktirsek hemen faiziyle birlikte alıyorlar. Bizler ödemelerimizi zaten zamanında yapmaya gayret gösteriyor ve görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Onlarda üzerlerine düşen görevi yapsınlar diye şikayetlerini ve sıkıntılarını dile getiriyorlar.

Akyazılılar şaşırmasınlar diye açıklıyoruz

Akyazı’dan Sakarya’ya seyahat edecek olan Akyazılılar sokak sokak, cadde cadde kendilerini taşıyacak olan minibüs ya da midibüsleri aramasın. Araçlar birkaç günden beri Atabek Petrolün yanından kalkış yapıyor. 

 

 

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SAKARYA GAZETECİLER CEMİYETİNDE KONGRE BAŞKAN MATUR TEKRAR SEÇİLDİ

SAKARYA GAZETECİLER CEMİYETİNDE KONGRE BAŞKAN MATUR TEKRAR SEÇİLDİ

29-04-2024 - Akyazı Güncel

Sevinç Özer’e önemli görev

Sevinç Özer’e önemli görev

29-04-2024 - Akyazı Güncel