AKYAZI'DA KADİR GECESİ COŞKU İLE KUTLANDI

​​​​​​​Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi tüm islam aleminde olduğu gibi Akyazı Camilerinde de coşku ile kutlandı.

Akyazı Güncel - 06-04-2024 01:02 126 kez okundu.

AKYAZI'DA KADİR GECESİ COŞKU İLE KUTLANDI

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi tüm islam aleminde olduğu gibi Akyazı Camilerinde de coşku ile kutlandı.

Akyazı Camileri gecenin faziletlerinden yararlanmak isteyen Müslüman  cemaat, kadını erkeği çocukları ile camilere koştu. Camilerde düzenlenen çeşitli etkinlikleri ve verilen vaazları  dinledi. Yapılan dualarla Allah’tan bağışlanması isteklerinde bulundu.

Akyazı Darul- Kurra Camii avlusunda sofralar kuruldu mahalle sakinlerine iftar verildi.

İftar sonrası camiye geçen cemaat  Din görevlisi camii İmam Hatibi Nurullah Dindar Hoca verdiği vaazda Kadir gecesinin bin aydan hayırlı bir gece olduğunu ve Kuran-Kerimin bu gecede Cebrail meleği tarafından yüce peygamberimiz Hz Muhammed’e vahyedilmeye başlandığını söyledi. Nurullah Hoca bu gecenin en iyi şekilde ibadetlerle değerlendirilmesi  gerektiğini de belirterek  gecenin Allah’tan günahlarının bağışlanması için bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

KADİR GECESİ NE ZAMAN

Bu gecenin ise Ramazan ayının son 10 gününde aranması gerektiği muhtemelen Ramazanın 27. Gecesi olduğu kabul edilmektedir. İndirilen ilk ayet ise “OKU” ayeti olmuştur.

KADİR GECESİNİN ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR.

Bu gecenin önemi son derece yüksektir ve tüm İslam alemi için büyük bir öneme sahiptir. Öyle ki bu gece ile tüm insanlar Allah'ın (c.c) nuruyla tanışmaya başlamış, İslam dini ortaya çıkmıştır.

Bu geceden sonra kız çocukları toprağa gömülmekten kurtarılmış, insanların kendi eliyle yaptıkları ve daha sonrasında taptıkları putlar yıkılmış, cahiliye karanlığı ortadan kaldırılarak insanlar zulümlerden kurtarılmıştır.

Tüm insanlar Allah'ın (c.c) nuruyla karşılaşmış, cahiliye devri sona ermiş ve insanlara İslam'ın güzellikleri aktarılmıştır. Bu günden sonra insanlar putları bırakmış ve Allah'a (c.c) yönelmiştir. Kız çocuklarına değer verilmeye başlanmış, onların diri diri toprağa gömülmesi engellenmiştir. Ayrıca insanların birbirlerini ezmeleri, katletmeleri de yasaklanmıştır.

KADİR GECESİNİN FAZİLETİ NEDİR.

İslam aleminin yol gösterici olan Kuran bu gece tüm insanlığa indirilmiş ve insanlar Allah'ın (c.c) nuruyla tanışmışlardır. Bu gecenin önemi Kuran'da bulunan 'Kadir suresi' ile tüm insanlara anlatılmıştır. Kadir suresi üzerinde bu gecenin önemi vurgulanmış, Peygambere (s.a.v) ve insanlara ışık tutulmuştur. Kadir gecesinde yapılan ibadetlerde kat kat sevaplar yazılarak, insanların günahlarının affedileceği de bildirilmiştir.

 

 

 

 

 
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SAKARYA GAZETECİLER CEMİYETİNDE OLAĞAN KONGRE

SAKARYA GAZETECİLER CEMİYETİNDE OLAĞAN KONGRE

28-04-2024 - Akyazı Güncel

KIZILAY AKYAZI ŞUBESİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

KIZILAY AKYAZI ŞUBESİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

26-04-2024 - Akyazı Güncel