Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 12-09-2022 16:38   Güncelleme : 12-09-2022 17:11

Akyazılı kırtasiyeciler dert küpü

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Akyazı İlçesindeki zincir marketlerde her türlü kırtasiye ürünü satıyor olması asıl işi kırtasiyecilik olan esnafı derinden üzdü ve feryatları artık yükselmeye başladı.

Akyazılı kırtasiyeciler dert küpü

Yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte gözler okullara, velilere ve öğrencilere çevrildi. Yöneticiler yeni eğitim yılına okullarını hazırlamak, eksikleri giderip eğitim yılına sorunsuz girebilmenin telaşı içine girerken, Veliler okul yönetiminin çocuklarından istedikleri kılık kıyafet, kitap, defter ve diğer kırtasiye malzemelerini nasıl alacaklarını kara kara düşünceye, öğrencilerde yaz talinin ardından yeni eğitim yılına zinde ve velilerine fazla yük getirmeden başlayabilmenin hesabını yaparak okullarına giriş yaptılar.

Bir telaşta kırtasiyecilerde görülüyor. Onlarda eğitim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere ve velilerine ihtiyaçlarını satabilmek için günler öncesinden mali yatırım yaparak hazırlanmaya başladılar. Çünkü onlar okulların açılmasını dört gözle bekleyen, eğitimin başladığı günü bayram olarak kabul eden bir kesimin mensuplarıydılar.

Zincir marketler belimizi büktü

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Akyazı İlçesindeki zincir marketlerde her türlü kırtasiye ürünü satıyor olması asıl işi kırtasiyecilik olan esnafı derinden üzdü ve feryatları artık yükselmeye başladı.

Yıllardan beri Kırtasiyecilik yapan Mangıroğlu kırtasiye, Elif Kırtasiye ve Sezgin Kırtasiye sahipleri  “herkes satması gereken ürünleri satsın” diye ses yükseltirken, zincir marketlerin kırtasiye ürünü satıyor olmalarından duydukları endişe ve üzüntüyü de ifade etmeyi ihmal etmiyorlar.

Satış yapamıyoruz ve para kazanamıyoruz diyen kırtasiyeci esnafı Velilere de sitemkarlar. Parası olan Velilerimiz zincir marketlere gidip kırtasiye ürünlerini alırken, parası olmayanlarda bize gelip ürünlerini alıp deftere yazdırıyorlar. Biz Velilerimize ve öğrenci kardeşlerimize geçmişte olduğu gibi bugünde arka ve sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam ediyoruz. Ancak zincir marketler kırtasiye ürünü satmamalılar, yetkilileri bu konuda etkin tedbir almaya davet ediyoruz ve Velilerimize de ‘‘ kırtasiye alışverişlerinizi bizden yapın” çağrısı yapıyoruz açıklaması yapıyorlar.

Esnaf Odası bu işe ne diyor

Kırtasiyecilerin bağlı olduğu Akyazı Esnaf Odası başkanı Emin Üstün de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. Üstün şunları söyledi “ Kırtasiyeci Esnafımız, zincir marketlerin satmamaları gereken kırtasiye ürünlerini satması nedeniyle büyük bir sıkıntı içindeler. Kırtasiyeci Esnafımız geçmiş yıllarda okulların açılmasını kendileri için bayram olarak değerlendiriyorlardı. Şimdi ise zincir marketlerin kendi ürünlerini satıyor olmasından ötürü büyük ölçüde maddi sıkıntı içindeler. Onları bu sıkıntılardan ancak marketlerin kırtasiye ürünlerini satmıyor olmaları kurtarır. O nedenle Oda olarak marketlerin kırtasiye ürünü satmalarına şiddetle karşıyız ve yetkililerden kırtasiyeciler koruma hususunda destek istiyor ve bekliyoruz”

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı