Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 07-09-2022 01:33

Akyazı Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Akyazı Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında belediyenin devam eden projeleri ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte Akyazı için durmadan yorulmadan çalışıyoruz” dedi.

Akyazı Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akyazı Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında belediyenin devam eden projeleri ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte Akyazı için durmadan yorulmadan çalışıyoruz” dedi.

Formun Üstü

Akyazı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Bir ilave madde ile 9 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı öncesinde belediyenin iki aylık faaliyetlerini içeren video gösterimi gerçekleştirildi. Çalışmalarla ilgili detayları meclis üyeleri ile paylaşan Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Temmuz meclisinden bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları hep birlikte izledik. İlçemizin gelişmesi ve kalkınması için tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

İki aylık süreçte yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında konuşan Başkan Soykan, “ İlçemizdeki önemli projelerimiz tüm hızı ile devam ediyor. Orta Garaj Projemizde beton dökme işlemi tamamlandı, camları takılıyor. Kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız inşallah. Mezbahane ve Canlı Hayvan Borsası projemizde de zemin dolgusu tamamlandı, dış duvar çalışmaları sürüyor. En kısa sürede bina inşaatına da başlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ İlçemizde okuyan üniversite öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için kaba inşaatını üstlendiğimiz SUBÜ idari bina projesinde artık sona yaklaşıldı. Üçüncü katının betonu atıldı duvar örme işlemleri başladı. Bu binanın tamamlanmasıyla ilçemizdeki üniversite öğrencisi sayısı 2 bine ulaşacak. Akyazı tarihinin en büyük projesi olan ve içerisinde Gençlik Merkezi, Bin Kişilik Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ‘nu barındıran Akyazı Spor Kompleksi’nde ise çalışmalar hızla devam ediyor. Gençlik Merkezi tamamlanmak üzere, Yüzme Havuzunun çatısı tamamlandı Spor Salonun da çatısı önümüzdeki hafta kapatılmaya başlayacak” dedi. Asfalt çalışmaları hakkında da meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ İlçe merkezinde yarından itibaren asfalt çalışmalarımız başlıyor. Merkez mahallelerimizde 10 bin ton asfalt çalışması gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. Temmuz ayında iki önemli etkinlik gerçekleştirildiğini de hatırlatan Başkan Soykan, “ 16 Temmuz’da 57. Akbalık Yağlı Güreşlerini vatandaşlarımızın da yoğun katılımı ile gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sene daha iyisini de yapacağız inşallah” dedi.

Acelle Yayla Şenlikleri’nin büyük bir coşku içerisinde gerçekleştiğini ifade eden Başkan Soykan, “ Türkiye’nin en büyük yayla şenliklerinden olan Acelle Şenliklerimizde 3 gün boyunca büyük bir coşku vardı. Vatandaşlarımızın yoğun katılım gösterdiği bu şenliğimizi Türkiye’nin en büyük şenliği haline getireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Başkan Soykan’ın açıklamaları sonrasında gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP’li Meclis Üyeleri Ergün Öztürk ve Furkan Çakıroğlu birer konuşma gerçekleştirdiler. Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı ve 9 gündem maddesi karara bağlandı. Gündemin 1.2.3.4.5.7 ve 9’uncu maddeleri oy birliği ile kabul edilirken 6 ve 8’inci maddeleri imar komisyonuna havale edildi.

Cumhur İttifakında güven polemiği

Akyazı belediye meclis toplantısında gündem dışı konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Akyazı belediye meclis üyesi Ergün Öztürk’ün bize neden güvenmiyorsunuz sözü salonda buz gibi bir hava estirdi. Başkan Soykan ise benim ve arkadaşlarımın böyle bir düşüncesi yok olmadı da dedi.

Akyazı belediye meclis toplantısında gündem dışı konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Akyazı belediye meclis üyeleri Ergün Öztürk ve Furkan Çakıroğlu MHP’nin Cumhur İttifakı kapsamında Mahalle ziyaretlerindeki vatandaşların Özellikle Doğalgaz sorunlarının da aralarında bulunduğu dinleyip Başkan Soykan, İlgili Müdürlükler ve mecliste taşıdıklarını dile getirirken başkan Soykan’ın bizlere güvenmediği söylentilerine de açıklık getirilmesini istediler. MHP’li üyeler GDAŞ tarafından Adapazarı’nda bazı Mahallelere imarları yokken verilen Doğalgaz Sakarya’nın en büyük ilçelerinden olan, Gerek genel gerekse de yerel Seçimlerinde oy desteği olarak Marmara birincisi olan Akyazı’ya gelince neden olumsuz cevaplar veriliyor,

Başkan Bilal Soykan Güvenle alakalı bir sorunumuzun olduğu konusunda yanılıyorsunuz veya dedikodu çarkının ürünlerinden etkilenmiş olabilirsiniz benim böyle bir düşüncem hiç olmadı, Doğalgaz ile ilgili çalışmaları konusunda gerekli yerlere ulaşarak parti büyüklerimizle görüşerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı