Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 25-03-2022 00:37   Güncelleme : 25-03-2022 00:37

İLÇE TARIM MÜDÜRÜ MEYDAN KADIN ÜRETİCİLERİ ZİYARET ETTİ

Akyazı belediyesi tarafından İlçedeki kadınların üretime olan katkılarını arttırmak için geliştirilen

İLÇE TARIM MÜDÜRÜ MEYDAN KADIN ÜRETİCİLERİ ZİYARET ETTİ

 

Akyazı belediyesi tarafından İlçedeki kadınların üretime olan katkılarını arttırmak için geliştirilen “ Kadınlarımız kara mürver yetiştiriyor. Hastalığa ve salgına dur diyor” projesi kapsamında Akyazı Kaymakamlığı, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğünün de proje ortağı olduğu ve bahse konu proje ile de 18-45 yaş arası kadınların üretime katılımlarının arttırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında bahçesi olmayan 30 kadına Akyazı belediyesi tarafından tahsis edilen birer dönüm arazi üzerinde ve kendi bahçesi olan 60 kadına da teknik destek,  sulama, gübreleme ve fide temin Belediye tarafından desteklenen projeye dahil olan kadın üreticiler tarafından kurulan ve Belediye Zabıta Müdürlüğünün bulunduğu binada kendilerine ayrılan yerde faaliyet göstermekte olan “Tıbbi Çiftçiler Kadın Kooperatifi” ne bir ziyaret gerçekleştiren İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan, kadın üreticilerle görüştü ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Meydan ziyaret sonrası şu açıklamayı yaptı "  İlçe Tarım Müdürlüğü olarak kadın çiftçilerimizin üretimlerine teknik anlamda destek vermeye devam ediyoruz.  Kara mürver dikim alanında toprak numunesi alımı yapılmıştır. Önümüzdeki süreçte yapılacak olan ekim ve dikim aşamasında bünyemizde bulunan Ziraat Mühendislerimizle her türlü teknik desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ