Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 20-03-2022 18:19   Güncelleme : 20-03-2022 18:19

İLÇE TARIMDAN ŞAP AŞISI

Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri “ hayvan hastalıkları ve zararları ile mücadele programı”

İLÇE TARIMDAN ŞAP AŞISI

 

Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri “ hayvan hastalıkları ve zararları ile mücadele programı” çerçevesinde ülkemizde özellikle büyükbaş hayvanlarda et ve süt veriminde ciddi kayıplara neden olan şap hastalığı ile mücadele kapsamında Akyazı’ya bağlı 70 mahallenin tamamında ilkbahar şap aşılama kampanyası başlattı.

İlçe Tarım Müdürü Veysel meydan şap hastalığı hayvanlarda ağızda, tırnaklarda ve memelerde yaralar oluşturan salgın bir hastalıktır. Hastalıktan korunmada aşılama çok önemlidir. Şap aşısı hastalığa karşı koruyucu olmasının yanında büyükbaş hayvanların sevkleri ve buzağı destekleme işlemleri için mecburidir. Şap aşısı uygulanmamış hayvanların sevklerine izin verilmez. Buzağı desteklerinden de faydalandırılmaz  Dedi ve konuyla ilgili açıklamasını şöyle tamamladı. “ Aşılama kampanyası 1 Mart -30 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Hedefimiz 22 bin büyükbaş ve 6500 koyun ve keçi aşılamaktır. Şap aşısı yılda 2 kez yapılmaktadır.”

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri gittikleri mahallelerde bir taraftan şap aşısı yaparken yeni doğan buzağılara kulak küpesi takarak işletmedeki hayvanların da envanterini  güncellemektedirler.  

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ