Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 11-01-2022 11:47   Güncelleme : 11-01-2022 11:47

BAŞKAN SOYKAN:” AKYAZI İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile basın mensupları ile bir araya gelen Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan

BAŞKAN SOYKAN:” AKYAZI İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile basın mensupları ile bir araya gelen Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan,    Yaptığımızın en iyisini, en kalitelisini, en güzelini ve en kalıcısını Akyazı’ya yakışır şekilde yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde ilçede görev yapan basın mensupları ile düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Basın mensuplarını belediye binasında ağırlayan Başkan Bilal Soykan 2021 yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Mehmet Çakmak, Ali Özer ve Ünal Gündüz ile basın mensupları katıldı.

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, 2021 yılında ilçede gerçekleştirdikleri çalışmaları içeren videoyu gazetecilere izletti. Video sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Bilal Soykan, yerel seçimlerin ardından göreve geldiklerinden bu güne geçen 3 yıla yakın süre zarfında ilçede 170 bin tonun üzerinde asfalt attıklarını ifade ederek, “Akyazı’yı daha yaşanabilir bir kent yapabilme hedefi ile başlattığımız çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ile gece gündüz durmadan çalışıyoruz. 2021 yılında Hanyatak Mahallemizde 1.782 ton, Boztepe Mahallemizde 1.786 ton, Küçücek Cumhuriyet Mahallemizde 1.395 ton, Beldibi Mahallemizde 2.655 ton, Taşburun Mahallemizde 4.053 ton, Yongalık Mahallemizde 2.821,40 ton, Dokurcun Mahallemizde 3.646,82 ton, Karaçalılık Mahallemizde 1.234 ton, Küçücek İstiklal Mahallemizde 436 ton, Pazarköy Mahallemizde 7.771 ton, Vakıf Mahallemizde 1.291 ton ve ‘Çarşı İçi Güzelleştirme Projesi’1.etap çalışmalarında 2.200 ton olmak üzere toplam 31.071,22 ton sıcak asfalt serimi yapıldı. Bunun yanında ilçemiz genelinde 2021 yılı içerisinde 5.855 ton asfalt yama çalışması ve 24 bin 483 metrekare parke yol ve parke yama çalışması yapıldı” dedi.

İlçe terminali projesinde gerçekleşme oranının yüzde 69 olduğunu belirten Başkan Bilal Soykan, “Terminal projemizin biran önce bitirilmesi için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu. 2021 yılında sosyal belediyecilik anlamında da çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Bilal Soykan, “17-18 Temmuz 2021 tarihleri arasında Akyazı Atatürk Stadı’nda ‘Akyazı Çocuk Şenliği’ni gerçekleştirdik. Hemşerilerimiz büyük ilgi gösterdi. Geleneksel hale getirmek istiyoruz 23 Nisan haftasında yapmak istiyoruz. Aynı şekilde 19 Mayıs’ta da gençlik şöleni yapmak planlarımızın arasında” diye konuştu.

Türk Ormanköy Mahallesi’nde 10 bin metre karelik alanda hayata geçirilen Sokak Hayvanları Bakımevi’nin açılışı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Bilal Soykan, “  Örnek bir bakımevi oldu. Gerek vatandaşlarımızın belediyemize bıraktıkları ihbarlar üzerine, gerekse haftalık yapılan sağlık taraması çalışma turları sırasında toplanan sahipsiz sokak hayvanları, bakımevine götürülerek, sağlık muayenesinden geçip uygulanan tedavileri bittikten sonra kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve çipleme programlarından sonra veteriner hekimimiz uygun gördüğü taktirde öncelikli olarak alındıkları yerlere doğal yaşam alanlarına bırakılıyorlar. 2021 yılının sonuna kadar ekiplerimiz tarafından yaklaşık 1500 ihbar değerlendirilmiş bu değerlendirilmeler neticesinde 250 tanesi kısırlaştırılmış ve bakanlık veri tabanına kayıt edildi” dedi.

43 milyon 335 bin liralık ihale bedeli ile ilçe tarihinin en büyük projesi olan ‘Akyazı Spor Kompleksi’ projesi hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Bilal Soykan, “  Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto Teşkilatı ile birlikte Hastane Mahallesi’nde hayata geçireceğimiz ve içerisinde Bin Kişilik Spor Salonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi bulunan ‘ Akyazı Spor Kompleksi’ Sakarya’da devam eden en büyük yatırımlardan bir tanesi. 19 bin metrekare arsa üzerinde kurulan ve 8 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 3 Aralık 2021 tarihinde Sakarya protokolünün geniş katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreni gerçekleştirdik. Gençlik Merkezi bölümünün birinci katının hasırı bitti ikinci katın direkleri çakılmaya başlandı. Spor Salonu bölümünün de yılbaşı akşamı 3 mikserle 2 bin 100 metreküp betonu döküldü. Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda zemin sertleştirme işi bitti. Gençlik Merkezi’ni Mart ayı gibi hizmete alacağız diğerlerinin de Haziran ayında kaba inşaatları tamamlanacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde de tamamının açılışını yapacağız. Tesisler tamamlandığında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teslim edeceğiz ve işletmesini onlar yapacaklar” şeklinde konuştu.

İlçedeki kadınların üretime katkılarının arttırılması için geliştirilen Kara Mürver Projesi’nden de söz eden Başkan Bilal Soykan, “ Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kabul edilen ‘Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’nde çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. 1 milyon 736 bin liralık bütçeye sahip olan, Akyazı Kaymakamlığı ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin proje ortağı, Akyazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Ak Belde A.Ş’nin ise paydaşı olduğu projede 18-45 yaş arası kadınların üretime katılımlarının artması amaçlanıyor. Başvuruları 15 Ocak’a kadar devam edecek olan projede bahçesi olmayan 30 kadına Belediyemiz tarafından Topağaç Mahallesi’nde birer dönüm arazi tahsis edilecek. Kendi bahçesi olan 60 kadına ise teknik destek, sulama, gübreleme ve fide temini belediye tarafından desteklenecek. 2 yılın ardından üretilen ürünler kurulacak olan işleme tesisinde işlendikten sonra yine proje kapsamında kurulacak olan kooperatif aracılığı ile satılacak. Projeye bugüne kadar başvuran sayısı ise 70” dedi.

Tiyatro topluluğunun faaliyetlerine devam ettiğini de belirten Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Belediyemiz tarafından oluşturulan ve Akyazılı gençlerin sanatla buluşmasını sağlayan Sokaktan Sanata Tiyatro Topluluğu’muz tarafından 2021 yılında 241 öğrenciye tiyatro kursu verildi.  Topluluğumuz bu yıl içerisinde Akyazı Müftülüğü yılsonu kapanış etkinlileri, 15 Temmuz etkinlikleri ve Akyazı Belediyesi Çocuk Şenliğinde gösteri gerçekleştirdi.  2021 yılının sonunda da  ‘Ali Baba Müzikali’ ve ‘Monolog Tiyatral Gösteri’ isimli iki farklı tiyatro oyununun sergilenmesine başlandı” dedi.

Akyazı’ya yeni bir giriş kazandırmak için de çalıştıklarını da ifade eden Başkan Bilal Soykan, “ İlçemize yeni bir giriş kapısı ve trafiği rahatlatmak adına Yahyalı –Akyazı Bağlantı yolu projesi için 77 taşınmazın Acele Kamulaştırması 20.03.2021 tarih ve 3732 sayılı karar ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 21.03.2021 tarih ve 31430 sayılı Resmi gazetede yayınlanmıştır. Proje kapsamında yılbaşından önce 54 parsel yılbaşından sonra da 11 parsel için toplam 5 milyon 705 bin 579 lira bankaya kamulaştırma bedellerini yatırıldı.  Yaklaşık 3 kilometrelik bir yol. 20 senedir Akyazı’nın gündeminde olan konuydu bu inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

Şehir merkezini Akyazı’ya yakışır bir hale getirmek için başlattıkları ‘ Çarşı İçi Güzelleştirme Projesi’nde birinci etabın tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Eylül ayının son haftası başladığımız projemiz gece gündüz devam eden çalışmaların ardından tamamlandı. Proje için Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinden 2 milyon 28 bin 280,85 lira harcama yapıldı.  Altyapı çalışmaları ile başlayan projede Saski, Türk Telekom, Sedaş ve Agdaş kurumları ile koordineli şekilde, içme suyu hattının yenilenmesi, telefon ve elektrik hatlarının yer altına alınması, yağmur suyu hatlarının döşenmesi çalışmaları gerçekleştirildi. Şehir merkezindeki altyapı sorununu ortadan kaldıran özenli çalışmaların ardından ise üst yapı düzenlemelerine başlandı. Zemin düzeltme, dekoratif parke döşemesi, sıcak asfalt çalışması ve çizgi işlemleri ile tören alanının yenilenmesinin ardından ‘Çarşı İçi Güzelleştirme Projesi’nin ilk etabı tamamlandı. Çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Soykan açıklamalarının ardından tüm basın mensuplarına ithafen ilçede görev yapan en tecrübeli gazetecilerinden Salim Özyılmaz ve Kenan Certel’e çiçek takdim etti.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ